مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: مجوز ساخت هتل در استان ظرف سه روز و مجوز تبدیل آپارتمان های خالی از سکنه که حائز شرایط باشند به هتل آپارتمان بدون هرگونه مشکلی صادر می شود .
مرتضی آبدار اظهارکرد: به تازگی برای 6 هتل پنج ستاره مجوز صادر کرده ایم و مراحل صدور مجوز پنج هتل چهار ستاره نیز در حال انجام است .
وی گفت: در مجموع و با هتل های سه و 2 ستاره ای که در استان وجود دارد ظرفیت مراکز اقامتی در زمان حاضر هشت هزار تخت است.
وی اعلام کرد: با توجه به اینکه تبریز در سال 2018 به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی انتخاب شده است در تلاش هستیم تا این ظرفیت را به 14 هزار تخت برسانیم و در این راستا سرمایه گذارانی از آلمان و ایتالیا نیز برای ساخت هتل در استان ابراز تمایل کرده اند.
آبدار با بیان اینکه در زمینه زیرساخت های توسعه گردشگری دچار کمبود هستیم، گفت: از این رو با اعمال سیاست های تشویقی درصدد جذب سرمایه گذار در حوزه گردشگری هستیم و خوشبختانه در دولت یازدهم گام های مهمی در این راستا برداشته شده است.
وی همچنین به ظرفیت خانه های تاریخی و قدیمی برای جذب گردشگر اشاره کرد و گفت: تبدیل این خانه ها به هتل بوتیک مورد پسند گردشگران خارجی واقع شده و تا زمان حاضر 6 خانه قدیمی به شرکت توسعه گردشگری برای تبدیل به هتل بوتیک معرفی شده است.
وی افزود: 255 خانه تاریخی و قدیمی در تبریز ثبت و یا شناسایی شده که از این تعداد 10 خانه برای تملک و تبدیل کاربری به شهرداری معرفی شده است اما با توجه به محدودیت منابع، کار بیشتری نمی توان برای احیای این خانه ها و بهره برداری از آنها انجام داد.
آبدار همچنین از آغاز مراحل ثبت جهانی جنگل های ارسباران خبر داد و گفت: توجه به گردشگران طبیعت از برنامه های اداره کل میراث استان است و 100 روستا نیز در همین راستا به عنوان روستای هدف گردشگری مشخص شده اند.
وی افزود: 2 روستا در شهرستان های مراغه و کلیبر به سرمایه گذار بخش خصوصی معرفی شده و با دفاتر خدماتی نیز برای ترویج روستاگردی و جذب گردشگران طبیعت هماهنگی های لازم انجام شده است.
جانشین معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در این نشست با بیان اینکه در تابستان امسال یک میلیون و 555 هزار و 448 اقامت در مراکز اقامتی استان ثبت شد، گفت: در طول این مدت و با افزایش نظارت بر مراکز اقامتی و پذیرایی تعداد شکایت ها از این مراکز به 59 مورد کاهش یافته و 2 هزار و 979 فقره بازدید از این مراکز انجام و تذکراتی داده شده است.
فرشاد رستمی اعلام کرد: در این بازدیدها 73 مرکز اقامتی و 72 مرکز پذیرایی تذکر گرفته اند که در نتیجه آن مجوز فعالیت 2 دفتر مسافرتی تعلیق و باطل شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین 30 مرکز شامل 13 دفتر خدماتی، 10 مرکز اقامتی و 7 مرکز پذیرایی نیز در این بازدیدها مورد تشویق قرار گرفته اند.
وی همچنین به تعداد بازدید گردشگران از مراکز تاریخی، جاذبه های طبیعی و دیگر مراکز اشاره کرد و گفت: در طول تابستان امسال 1.3 میلیون گردشگر از مراکز تاریخی، 1.9 میلیون نفر از جاذبه های طبیعی و 1.2 میلیون نفر نیز از دیگر مراکز دیدنی استان دیدن کرده اند که در این میان کلیسای سنت استپانوس جلفا، موزه آذربایجان و رصدخانه مراغه در ردیف های اول تا سوم بازدید قرار دارند.
رستمی افزود: البته بازار سرپوشیده تبریز نیز یکی از مراکز پربازدید از سوی گردشگران بود که به دلیل عدم امکان شمارش، در رتبه بندی قرار نگرفته است.
بر اساس این گزارش ، در تقویم جهانی، 27 سپتامبر مصادف با 6 مهر به عنوان روز جهانی گردشگری نامگذاری شده است.