کد خبر : 8460
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 اردیبهشت 1397 - 17:33

خطرات گرفتن ناخن در شب برای سلامت!

خطرات گرفتن ناخن در شب برای سلامت!

بسیاری از افراد به این موضوع اعقاد دارند که گرفتن ناخن در شب برای سلامتی انسان ضرر دارد اما درست یا غلط بودن این حرف مشخص نیست.

بسیاری از افراد به این موضوع اعقاد دارند که گرفتن ناخن در شب برای سلامتی انسان ضرر دارد اما درست یا غلط بودن این حرف مشخص نیست. در این مطلب قصد داریم به بررسی دلایل علمی این موضوع بپردازیم.

همه ما از پدر و مادرها شنیده ایم که نباید هنگام شب ناخن ها را کوتاه کنیم و حتی در آموزه های دینی نیز اینکار توصیه نشده است. اما علت این مساله چیست؟ آیا دلیل علمی برای این موضوع وجود دارد؟ آیا گرفتن ناخن در شب برای سلامتی ضرر دارد؟ 

شایعه رایج درمورد گرفتن ناخن در شب کلسیم اضافه بدن در ساعات پایانی روز در ناخن ها جمع می شود و از ناخن ها بعنوان انبار موقت کلسیم بدن استفاده می شود و این کلسیم اضافی در ساعات آغازین روز به گردش خون باز می گردد و مورد مصرف قرار می گیرد! آیا این موضوع حقیقت دارد؟ شایعه ی مطرح شده مبنای علمی ندارد و علاوه بر اینکه کلسیم در ناخن ها ذخیره نمی شود مکانیزمی نیز برای ذخیره شدن این کلسیم در شب و بازگشت دوباره ی آن به بدن در روز وجود نداد. ناخن از یک پروتئین سخت محافظ به نام کراتین ساخته شده است. این پروتئین در شاخ حیوانات مختلف وجود دارد و از سلول های مرده ی پوست ساخته شده است. کلسیم نیز یک ماده ی معدنی است که در بسیاری از غذاها وجود دارد و وجود آن در سلامت استخوان ها اهمیت بسیاری داشته و عملکردهای مهمی در بدن دارد. تقریباً تمامی کلسیم بدن در استخوان ها و دندان ها ذخیره می شود. بسیاری گمان می کنند که کمبود کلسیم باعث تردی و شکنندگی ناخن می شود ولی در تحقیقی که بر روی ۷۰۰ زن در نیوزلند انجام شد مشخص شد که این ماده تأثیری بر روی ناخن ندارد. با این وجود کلسیم برای سلامت بسیاری از اعضای دیگر ضروری است ولی ناخن در میان این اعضا نیست. چه چیزی سبب رواج این باور اشتباه شده است؟ تقویت باور ممنوعیت ناخن گرفتن در شب می تواند ریشه در زمانی داشته باشد که نور کافی در شب وجود نداشت و انسان ها از نور آتش و چراغ به عنوان روشنایی استفاده می کردند و ناخن های خود را با وسایل نوک تیز می گرفتند، کمبود نور و استفاده از این وسایل می توانسته است باعث شود انسان ها در هنگام ناخن گرفتن در شب به خود صدمه بزنند. همچنین در این حالت ممکن بود تکه های ناخن در غذای انسان بیفتد و مشکلاتی برای او بوجود بیاورد. الودکتر

برچسب ها : ، ، ، ،


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.