فائقی: وزیر ورزش دولت روحانی مورد تایید همگان است
آی نیوز:سعید فائقی، چهره یی که حدود ۱۲ سال پیش و در زمان مدیریت مصطفی هاشمی طبا، رییس وقت سازمان تربیت بدنی، نفر دوم مدیریت ورزش کشور بود، حالادر شرایطی که گذر زمان چهره او را پیر کرده است همچنان با دقت مسائل ورزش را دنبال می کند. می گوید ورزش پدیده یی است که انسان را عاشق خود می کند و نمی تواند آن را کنار بگذارد.
او معتقد است برای پیشبرد بهتر ورزش باید از همه تجارب مدیران گذشته و بزرگان ورزش بهره برد و نمی توان با آزمایش و خطا ورزش را هدایت کرد، ضمن آنکه نباید فریب نتایج جرقه یی را خورد و ورزش را باید به اهلش سپرد. قهرمان سابق وزنه برداری اگرچه در دهه اخیر پست ورزشی نداشت اما همه حسن سلوک او را در زمانی که قائم مقام سازمان تربیت بدنی بود و در کنار مصطفی هاشمی طبا تا حدود زیادی به سرگردانی ها و تردیدها در ورزش کشور خاتمه داده بودند، به یاد دارند. او مردی صاف و صادق است که در زمان مسوولیت در سازمان تربیت بدنی سعی کرد راستگو و درست کردار باشد، اهل مماشات نبود و مصلحت را کمتر فدای حقیقت کرد. نام فائقی حالادوباره بر سر زبان ها افتاده است، اینک او یکی از گزینه های اصلی وزارت ورزش و جوانان است. با سعید فائقی در خصوص وزیر آینده ورزش و جوانان به گفت وگو نشستیم .
ورزش در این هشت سال خیلی پرفراز و نشیب بوده است. مهم ترین بحث مربوط به مدیریت ورزش در حوزه ها و رشته های مختلف بود که آسیب فراوانی به ورزش وارد کرد. این رویکرد را در درگیری مدیریتی محمد علی آبادی و علی سعیدلو همچنین درگیری مدیریتی علی آبادی و محمد عباسی می بینیم. علت این روند چه بود؟
ببینید در این هشت سال گذشته کشور ما شاهد تغییرات زیادی بود، ما چند وزیر و استاندار عوض کردیم پس ورزش هم نمی تواند از این غائله مستثنی باشد. از وقتی که سازمان تربیت بدنی به وزارتخانه تبدیل شد چند مدیر هم عوض شدند. دلیل این تغییرات این بود که دیدگاه دولت عوض شد. دیدگاه جدید دولت نیز مشکلاتی داشت، به نظرم افرادی که به ورزش آمدند اصلادرباره ورزش سررشته و تخصصی نداشتند.
به نظر می رسد جایگاه مجلس در بحث ورزش کمرنگ بوده یا اینکه سازمان تربیت بدنی به وزارت ورزش تبدیل شده است اما نظارت ها در بحث ورزش کم شده و درگیری ها افزایش پیدا کرده است. چرا مجلس واکنش مناسبی در این بخش ندارد؟
من اصلااین حرف را قبول ندارم. مجلس روی ورزش نظارت زیادی داشت و توانست ورزش را کنترل کند. به دلایلی می گویم که مجلس در حوزه ورزش نظارت قوی دارد و توانسته ورزش را در دست بگیرد. وقتی مجلس به دولت پیشنهاد داد تا وزارت ورزش و جوانان را راه اندازی کند آنها جدی نگرفتند و توجهی به حرف مجلسی ها نداشتند اما در پایان دیدید که مجلس برنده شد و توانست کار خود را عملی کند. مجلس فشار آورد و ورزش و جوانان را راه اندازی کرد. حتی در ادامه دیدید که نزدیک بود وزیر ورزش استیضاح شود. پس بنا به این دلایل باید بگویم مجلس نظارت مستقیم روی ورزش دارد.
یکی از چالش های چند ماه آینده در بحث ورزش مربوط به انتخاب وزیر آینده ورزش و جوانان است. از نگاه شما شاخصه های وزیر آینده ورزش و جوانان چه موضوعاتی باید باشد؟
ابتدا اینکه بهتر است شخص مورد نظر از مسوولان ورزشی باشد. به نظر من کسی که به عنوان سکاندار وزارت ورزش و جوانان معرفی می شود باید شخصی ورزشی و باتجربه باشد. افراد غیرورزشی و بی تجربه بدنه ورزش را خراب می کنند. من موافق کار کردن با افرادی قدرتمند در کار مدیریتی هستم، شخصی همانند آقای محسن صفایی فراهانی که فردی توانمند است.
دو بخش در سطح کارشناسی اعتقاد دارند که وزیر آینده باید ورزشی یا غیرورزشی: مدیر توانمند در حوزه های مدیریتی، اقتصادی و البته جوان باشد. شما با کدام رویکرد موافق هستید؟
چون ما شرایط احراز حضور افراد در وزارتخانه را تعریف نکرده ایم پس نمی توانم نظری دهم حتی چندی پیش نمایندگان مجلس می خواستند شرایط احراز افراد را بگذارند که مشخص شود شخصی که قرار است سکاندار مدیریت شود چه مقدارروی آن کار تخصص دارد اما متاسفانه این موضوع هنوز قطعی نشده است، البته یکسری از شرایط مثل تحصیلات و کارهای مدیریتی باید در کارنامه مشخص باشد.
مطالبات ورزش و جوانان برای آینده چه موضوعاتی خواهد بود و چه اولویت هایی باید در دستور کار قرار گیرد؟
اولویت حرف خوبی است اما استفاده کردن از واژه مطالبات یعنی مقابل هم قرار دادن شخص با وزارتخانه است. ما در هشت سال گذشته آنقدر مشکل داشتیم که باید آنها را ساماندهی کنیم. باید مشکلات قبلی را بررسی کنیم و سپس برای برطرف کردن آنها دست به کار شویم. با وجود آنکه نام وزارتخانه وزارت ورزش و جوانان است در این مدت کاری برای جوانان نکرده اند و متاسفانه جوانان کشور ما خیلی مظلوم واقع شدند. ما برای سال آینده بازی های بزرگ در پیش رو داریم که باید برای آنها برنامه ریزی کنیم. به نظرم وزیر بعدی باید مشکلات جوانان را در اولویت کارش قرار دهد. دیگر کار مهمی که وزیر آینده باید انجام دهد تغییر اساسنامه است.
چرا باید وزیر آینده اساسنامه را تغییر دهد؟
برای آنکه بتوانیم مشکلات بین المللی ورزش را برطرف کنیم باید اساسنامه را تغییر دهیم. باید با تغییر در اساسنامه به جامعه بین الملل نشان دهیم که سیاست در ورزش دخالت ندارد.
اگر شما به عنوان وزیر ورزش و جوانان معرفی شوید آیا اساسنامه ورزش را تغییر خواهید داد؟
بله! شک نکنید. باید اساسنامه وزارت ورزش و جوانان تغییر کند تا مشکلات بین المللی ورزش حل شود. وقتی ما می توانیم با کمی تغییرات در اساسنامه راه ورزش را هموار کنیم چرا باید خودمان را به دردسر بیندازیم.
این روزها گمانه زنی درباره وزیر آینده ورزش و جوانان بیش از پیش شده است. در میان گزینه ها نام شما هم به چشم می خورد. آیا درباره وزارت ورزش با شما صحبتی شده است؟
خیر، اصلاکسی با من صحبت نکرده است.
اگر شما گزینه مسوولان برای هدایت وزارت ورزش و جوانان باشید، آیا پیشنهاد مسوولان را قبول می کنید؟
بله! به نظرم شخصی وجود ندارد که پیشنهاد هدایت وزارت ورزش و جوانان را قبول نکند.
اگر شما انتخاب نشوید: به نظر شما کدام گزینه برای هدایت وزارت ورزش و جوانان بهتر است؟
آقای روحانی آدم باتدبیری است و یک کارگروهی را انتخاب کرده که همه متخصصان در امر ورزش هستند. رییس جمهور منتخب هر شخصی را انتخاب کنند یعنی آن شخص مورد تایید همگان است. این دوره مثل هشت سال پیش نیست که هر کس بدون جا می ماند می رفت در ورزش.
منبع :روزنامه اعتماد
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰