بحران آب در دشتهای آذربایجان شرقی
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در حالی که شاهد افت ۸۰ سانتیمتری آبهای زیرزمینی در ۲۲ دشت آذربایجانشرقی هستیم تولید هر نیم کیلو محصول از یک متر مکعب آب در ایران بدست می آید
به گزارش آی نیوز مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان آذربایجانشرقی، گفت: در ۲۲ دشت از ۲۴ دشت استان با افت سطح آبهای زیرزمینی از ۲۰ تا ۸۰ سانتیمتر مواجه هستیم.
افت ۸۰ سانتیمتری آبهای زیرزمینی در ۲۲ دشت آذربایجانشرقی/ تولید نیم کیلو محصول از یک متر مکعب آب در ایران
یوسف غفارزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان ظهر امروز بررسی مشکلات کشاورزان بخش ایلخچی در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه در ۲۲ دشت از ۲۴ دشت استان با افت سطح آبهای زیرزمینی از ۲۰ تا ۸۰ سانتیمتر مواجه هستیم، علت آن را اضافه برداشت بیش از ظرفیت عنوان کرد.
وی گفت: برای پایدار بودن این منابع باید جلوی افت سطح آبهای زیرزمینی را بگیریم که آن هم از طریق کمبود برداشت یا افزایش بارندگی میسر است و تاثیر تغذیه مصنوعی در چاهها کمتر بوده و از آب برداشت شده از منابع زیرزمینی باید استفاده اصولی بکنیم.
غفارزاده افزود: باید ببینیم که از سه میلیارد متر مکعب آبهای سطحی و زیرزمینی که برداشت و برای کشاورزی استفاده میکنیم چند تن و با چه ارزشی محصول تولید میکنیم. بهره وری ما در بخش کشاورزی، یک پنجم تا یک هفتم دنیا بوده و از یک متر مکعب آب، نیم کیلو محصول تولید میکنیم که با افزایش بهرهوری و اصلاح الگوی کشت میتوانیم آن را به ۳ کیلو افزایش دهیم.
غفارزاده در مورد عوارض آب چاهها در صورت مصرف مازاد، گفت: هر چاه مجاز یک پروانه دارد که میزان ساعات و حجم آب دارای اجازه مصرف در آن ثبت شده و کشاورزان باید نسبت به حجم آب مجاز خود برنامهریزی کنند اما بعضی کشاورزان بدون در نظر گرفتن حجم آب مجاز، اقدام به افزایش سطح زیر کشت میکنند که این امر باعث اتمام زودتر از موقع آب مجاز و افزایش برداشت از چاه میشود که در نتیجه با قطعی برق مواجه میشوند و در صورت تمدید در شورای حفاظت استان برای هر متر مکعب آب مازاد از حجم پروانه، پول بالاتری گرفته میشود.
بحران آب در دشتهای مرند، شبستر و سراب
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان از برنامه مشترک این شرکت با سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص حفظ ذخایر آبهای زیرزمینی در سه دشت بحرانی مرند، شبستر و سراب خبر داد و خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی استان برنامههایی برای کشاورزان تنظیم میکند که در هر ماه سال، چه مقدار آب استفاده کنند تا اضافه برداشت اتفاق نیفتد تا هم کشاورز جریمه ندهد و هم آبهای زیرزمینی برجا بماند.
بحران آب دشتهای آذربایجان
برچسب ها :بحران آب در دشتهای آذربایجان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰