کد خبر : 3249
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 مرداد 1394 - 8:33

کم‌بارش‌ترین و پر‌بارش‌ترین استان‌های کشور

کم‌بارش‌ترین و پر‌بارش‌ترین استان‌های کشور

در بارندگی‌های اخیر بیشترین بارش مربوط به مازندران با ۶۱ میلی‌متر و کمترین بارش مربوط به کرمانشاه با ۰.۳ میلی‌متر بوده است و به گفته مدیرکل دفتر مطالعات پایه آب شرکت مدیریت منابع آب کشور علی رغم وجود بارش مناسب باران در ۱۲ استان کشور، متوسط بارش‌های کشور کماکان وضعیت مطلوبی ندارد و نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد منفی است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، استان تهران با ۴۷ میلی‌متر بارندگی رتبه دوم میزان بارش را در کشور به خود اختصاص داده است، علاوه بر این نیز میزان بارندگی در بازه زمانی ۲۴ تا ۳۰ تیرماه در آذربایجان شرقی معادل ۱۷ میلی‌متر، آذربایجان غربی ۴ میلی‌متر، اردبیل ۷.۲ میلی‌متر، تهران ۴۷ میلی‌متر، زنجان ۶ میلی‌متر، سمنان ۸ میلی‌متر، قزوین ۹ میلی‌متر، گیلان ۳۸ میلی‌متر، مازندران ۶۱ میلی‌متر،‌ همدان ۱۵ میلی‌متر،‌ کرمانشاه ۰.۳ میلی‌متر و لرستان ۳ میلی‌متر بوده است.
به گفته راعی مدیرکل دفتر مطالعات پایه آب شرکت مدیریت منابع آب کشور بیشترین بارندگی‌های اخیر در حوضه دریای خزر اتفاق افتاده است و به رغم بارندگی‌های خوبی که در روزهای اخیر در استان‌های شمالی و شمال غرب و غرب کشور داشتیم اما متو‌سط بارندگی‌های کشور در چهار یا پنج روز گذشته از ۱۸۴ میلی‌متر به ۱۸۸ میلی‌متر رسیده که ۴ میلی‌متر افزایش را در متوسط بارندگی کشور نشان می‌دهد.
وی علت اصلی این امر را عدم بارندگی در بخش وسیعی از کشور مثل ایران مرکزی، مناطق جنوب، جنوب شرق، شرق عنوان و اظهار کرد: این مساحت وسیع باعث می‌شود متوسط بارندگی کشور در حد چهار میلی‌متر ثبت شود.
طبق اعلام وزارت نیرو با این وجود این میزان بارش درمقایسه با میزان بارش‌های مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۳ درصد کاهش و در مقایسه با متوسط درازمدت ۱۹ درصد کاهش یافته است همچنین میزان بارش‌ها در دوره مشابه سال آبی گذشته ۲۱۷ میلی‌متر و دوره درازمدت در همین زمان ۲۳۳ میلی‌متر ثبت شده است.
از سویی دیگر باوجود بارش های چند روز اخیر و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق تهران، حجم آب ورودی به مخزن سدهای پنج‌گانه تهران، افزایش محسوسی نیافته است و طبق گفته ارتقایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران میزان بارش های تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به ویژه با بارش های ۱۱ میلیمتری در روزهای اخیر به ۲۷۸ میلیمتر رسیده است که این میزان بارندگی در مقایسه با زمان بلند مدت و مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۱۷ درصد کاهش و ۱۴ درصد افزایش یافته است.
به گفته مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران حجم آب موجود در مخازن سدهای تامین کننده آب شرب تهران با کاهش ۱۹۰ میلیون مترمکعبی در مقایسه با شرایط نرمال به حدود ۷۷۲ میلیون مترمکعب رسیده است.
در حال حاضر، حجم آب موجود در مخزن سدهای امیرکبیر ۱۸۰، لتیان ۷۰، لار ۱۲۵، طالقان ۲۳۶ و ماملو ۱۶۱ میلیون مترمکعب گزارش شده است که در مقایسه با حجم مخازن سدهای فوق در سال های ترآبی ۱۹۰ میلیون مترمکعب کاهش را نشان می دهد.
به طور کل می توان گفت که بارندگی های چند روز اخیر تاثیری در حل بحران آبی کشور نداشت و باید تدابیر صرفه جویی همچنان در میان مسوولین و مردم ادامه داشته باشد.


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.