تولید سالانه بیش از ۳۲۰ هزار تن لپه در شهرستان آذرشهر
رئیس اتحادیه لپه سازان آذرشهر از تولید سالانه بیش از ۳۲۰ هزار تن لپه در این شهرستان خبر داد.
به گزارش آی نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، علی اصغر لعلی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه شهرستان آذرشهر با تولید ۹۵ درصد لپه کشور ، بزرگترین بازار تولید و مصرف این نوع حبوبات را در کشور دارد افزود: ۹۵ درصد لپه مورد نیاز کشور در ۲۰۰ کارگاه لپه سازی این شهرستان تولید وبه بازار های داخلی وبرخی کشورهای همسایه صادر می شود.
وی با بیان اینکه این میزان لپه تولیدی با خرید ۲۰۰ هزار تن محصول نخود استانهای آذربایجان شرقی ،آذربایجان غربی ، اردبیل ،کردستان ، لرستان ،کرمانشاه ، ایلام و خراسان و ۲۰۰ هزار تن نخود وارداتی از کشورهای استرالیا ، اتیوپی، تانزانیا و پاکستان و انتقال آن به کارگاه های لپه سازی آذرشهر تامین می شود ادامه داد: توصیه این اتحادیه به وزارت جهادکشاورزی این است که برای حمایت از تولید وسرمایه وکار ایرانی با مطالعه و زیر کشت بردن مناطق مستعد کشاورزی به محصول نخود ، ضمن قطع وابستگی کشور به این نوع محصول به ایجاد اشتغال در این بخش نیز کمک شایان نماید.
لعلی با بیان اینکه با زیر کشت بردن اراضی مورد نیاز برای تامین نخود کشور و تامین کل نیاز داخلی برای ۵ هزار نفردر بخش کشاورزی شغل ایجاد می شود افزود: علاوه بر آن اتحادیه لپه سازان و تولید کنندگان لپه در آذربایجان شرقی مجبور نیستند هزینه ای را برای خرید نخود کشورهای دیگرجهان صرف کنند.
وی با بیان اینکه استان های تهران ، خراسان رضوی ،آذربایجان شرقی و قم بیشترین مصرف لپه کشور را دارند ادامه داد: ۲ هزار نفر بصورت مستقیم و ۲۰ هزار نفر بصورت غیر مستقیم در صنایع جنبی و حمل و نقل و فروش لپه در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند و ۸۰ درصد اقتصاد شهرستان آذرشهر ودهها روستای تابعه از طریق صنعت لپه سازی تامین می شود.
لعلی با بیان اینکه صنعت لپه سازی قدمت ۲۰۰ ساله در آذرشهر دارد ادامه داد: جالب اینجاست که کلیه دستگاه های صنایع لپه سازی در شهر صنعتی تبریز و آذرشهر تولید می شود واز لحاظ تکنولوژی وفنی کاملا بومی سازی شده است .
وی با بیان اینکه لپه تولیدی آذرشهر درکیسه های ۲۰،۳۰ و۴۰ کیلوگرمی بسته بندی می شود وعلاوه برآن صنایع بسته بندی خرده پا نیز شکل گرفته ودر بسته های نیم کیلو و۹۰۰گرم نیز تهیه ودر کلیه فروشگاههای کشور عرضه می شود افزود: لپه سازی آذرشهر نیاز به حمایت و مساعدت دارد و اعطاء تسهیلات کم بهره و خرید تضمینی محصول و پوشش بیمه ای تولید و تولیدکنندگان نیز بسیار ضروری است.
رئیس اتحادیه لپه سازان آذرشهر گفت: ازخصوصیات مهم لپه آذرشهر تولید محصول پاک وارگانیک بدون هیچ گونه آلایندگی زیست محیطی و عاری از هر نوع موادشیمیایی، رنگ و داشتن طعم لذیذ است و باید گفت به جهت عمل آوری آن با نور آفتاب و بدون استفاده از مواد شیمیایی ، لپه آذرشهر ، ارگانیک ترین محصول کشاورزی کشور می باشد./
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰