کد خبر : 5034
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 فروردین 1395 - 5:34

وعده دولت برای پرداخت بخشی از بدهی های خود به شهرداری ها

وعده دولت برای پرداخت بخشی از بدهی های خود به شهرداری ها

  معاون وزیر راه و شهرسازی، اعلام کرد که دولت در نظر دارد سال آینده حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان از دیون خود به شهرداری ها را درخصوص عوارض نوسازی بافت‌های فرسوده پرداخت کند.

به گزارشآی نیوز به نقل از معماری نیوز، محمدسعید ایزدی با اعلام این خبر اظهار کرد: دو پیشنهاد در جهت کمک به نوسازی و بهسازی شهری از طرف کمیسیون عمران و کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی و به کمیسیون تلفیق ارایه شده که یکی از آنها پرداخت دیون دولت به شهرداری‌ها در مورد تخفیف عوارض و دیگری پرداخت مابه‌التفاوت سود تسهیلات بافت‌های فرسوده است.
وی افزود: در قانون احیای بافت‌های فرسوده شهرداری‌ها موظفند از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد عوارض نوسازی را تخفیف دهند و دولت موظف است این میزان را به شهرداری بدهد که بجز سال ۱۳۸۹ هیچ سالی این مبالغ پرداخت نشده اما طبق این پیشنهاد قرار است سال آینده حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ادامه داد: دومین پیشنهاد پرداخت مابه‌التفاوت سود تسهیلات بافت‌های فرسوده و تعهد دولت مبنی بر پرداخت ۱۰ درصد از مبلغ سود تسهیلات است که امیدواریم به زودی در کمیسیون تلفیق تصویب شود.
ایزدی در پاسخ به سوالی در مورد روند اجرای هشت مدل بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده گفت: خوشخبتانه روز سه‌شنبه آقای جهانگیزی معاون اول رییس‌جمهور یکی از این مدل‌ها را که بخش خصوصی عهده‌دار آن است، تحت عنوان مدل شمس ایرانیان رونمایی کرد که در حال عملیاتی شدن است. این مدل در منطقه ۱۷ شهر تهران تجربه خوبی دارد و قصد داریم این تجربه را به سایر نقاط تعمیم دهیم.
وی تصریح کرد: در نظر داریم با حمایت و اولویت دادن به بخش خصوصی از ظرفیت انبوه‌سازان برای نوسازی بافت‌های فرسوده استفاده کنیم و برای اولین بار نهادی را ایجاد کنیم که به شکل اختصاصی می‌تواند متولی طرح‌های نوسازی و بهسازی باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که در مدل‌های نوسازی بافت‌های فرسوده دولت کمک تسهیلاتی صورت می‌دهد، شهرداری بسته‌های تشویقی ارایه می‌کند و بقیه کار با خود مردم است، گفت: مزیت این مدل این است که وابستگی‌اش به دولت در جنبه‌های حمایتی است و منابع مالی از طریق مردم تامین می‌شود. کاری که در منطقه ۱۷ انجام شده این است که مردم پلاک خود را در اختیار انبوه‌ساز قرار می‌دهند و از وام مسکن برخوردار می‌شود.
به گفته ایزدی، یکی از ویژگی‌های این مدل، عدالتی است که در تخصیص سود در نوسازی نصیب صاحب ملک می‌شود. الان یکی از مشکلات در نظام بساز و بفروشی این است که این سازنده سود اصلی را می‌برد اما این مدل معادله برد برد است که توسعه‌گر و صاحب ملک از سود متناسب و معقولی برخوردار می‌شوند. کیفیت ساخت و ساز هم قابل توجه است که سعی داریم از بهترین مصالح استفاده شود.


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.