آغاز بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور در مجلس
نا-نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیدگی به کلیات لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور را صبح یکشنبه در مجلس شورای اسلامی آغاز کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه رسیدگی به کلیات لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور را آغاز کردند، نمایندگان پس از تصویب کلیات این لایحه، وارد بررسی جزییات آن می شوند.
مهرداد بذرپاش عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد ۱۰ نفر موافق و ۱۰ نفر مخالف برای کلیات لایحه بودجه سال ۹۵ صحبت می کنند.
میرقسمت موسوی، محمد حسین میرمحمدی، عبدالرحمن رستمیان، نادر قاضی پور، مهرداد لاهوتی،عوض حیدرپور،محسن علیمردانی،حسن کامران، سید مهدی موسوی نژا و علیرضا سلیمی به عنوان نمایندگان مخالف و محمد حسین قربانی، اسماعیل جلیلی، محمد رضا تابش، ناصر موسوی لارگانی، عبدالرضا مصری، عبدالرضا ثروتی، نگهبان سلامی، محمد قسیم عثمانی، کمال الدین پیرموذن و رمضانعلی سبحانی فر به عنوان موافقان کلیات لایحه بودجه ۹۵ اعلام نظر می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری لوایح بودجه سال ۱۳۹۵کل کشور و برنامه ششم توسعه را ۲۷ دی ماه تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی اسفندماه پیشنهادهای خود را درمورد این لایحه به کمیسیون های تخصصی مجلس ارائه کردند و سپس بررسی لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور در کمیسیون های تخصصی مجلس و کمیسیون تلفیق آغاز شد.
رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ در روزهای پایانی اسفند در کمیسیون تلفیق پایان یافت و پس از پایان بررسی در این کمیسیون ، لایحه بودجه سال جاری به جلسه علنی مجلس ارجاع شد.
بر اساس ماده ۱۸۶ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیوستها و سوابق آن تا مدت ده روز میتوانند پیشنهادهای خود را به کمیسیونهای تخصصی مجلس تقدیم کنند، کمیسیونهای تخصصی موظفند حداکثر تا پانزده روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند.
کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف پانزده روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیونهای تخصصی گزارش نهائی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید. مهلت رسیدگی کمیسیون تلفیق حداکثر تا پانزده روز با موافقت هیأت رئیسه قابل تمدید است.
در جلسه علنی، پس از رسیدگی به کلیات بودجه و تصویب آن، به پیشنهادهای مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی و سقف آن بهتصویب خواهد رسید. پس از آن پیشنهادهای مربوط به تبصرهها و ردیفها رسیدگی میشود.
همچنین در جلسه علنی، تنها پیشنهادهایی که توسط نمایندگان و کمیسیونها در زمان مقرر دریافت و به چاپ رسیده، مشروط به عدم مغایرت با قانون برنامه، قابل طرح میباشد. پیشنهادهایی که منبع درآمد مشخصی نداشته باشد قابل طرح نخواهد بود و پیشنهادهایی که مازاد بر سرجمع نباشد زمانی قابل طرح است که ردیف مشخص جایگزین را معین کند. تشخیص موارد مذکور با رئیس جلسه خواهد بود.
درصورت عدم تصویب کلیات لایحه بودجه، فقط برای یکبار موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع میشود تا حداکثر ظرف هفتاد و دو ساعت گزارش اصلاحی خود را به مجلس ارائه نماید.
بر اساس ماده ۱۸۷ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، جلسات مجلس برای رسیدگی به بودجه سالانه باید بلاانقطاع در کلیه ایام هفته غیراز جمعه و تعطیلات رسمی، حداقل روزی چهار ساعت منعقد گردد و تا موقعی که شور و مذاکره پایان نیافته و رأی مجلس أخذ نشده است از دستور خارج نمیشود و هیچ لایحه یا طرح دیگر نمیتواند مطرح باشد مگر لایحه یک یا چنددوازدهم بودجه درصورت ضرورت.
منبع:ایرنا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰