انسانمحوری، عدالت شهری، توزیع متوازن خدمات و تقویت فضای اعتماد، محور برنامههای چهار سال آتی شهر
شهردار تبریز گفت: انسانمحوری، عدالت شهری، توزیع متوزان خدمات شهری و تقویت فضای اعتماد در ارتباط با شهروندان، محور کلی برنامههای شهرداری تبریز در چهار سال آتی خواهد بود.
مهندس ایرج شهینباهر در صحن علنی شورای اسلامی شهر، با بیان این مطلب اظهار داشت: بدون جلب اعتماد شهروندان نمیتوان به اهداف مشارکتی رسید. مد نظر قرار دادن خواستههای مردم، اصل توسعه است و سعی داریم مشارکت شهروندان را با تشکیل اتاقهای فکر تخصصی جلب کنیم.
وی اضافه کرد: مهمترین دغدغه ما در بحثهای درونسازمانی، موضوع درآمداست که در قالب برنامههای میانمدت و کوتاهمدت تنظیم میشود؛ تحقق واقعی عوارض نوسازی و عوارض مشاغل از دیگر محورهایی است که میتواند درآمدهای پایدار را تقویت کند.
شهردار تبریز با بیان اینکه متاسفانه در شهر تبریز، ممیزی کامل نداشتهایم و حتی کار پایهای نیز در این مورد انجام نگرفته است، گفت: این در آمد تا ۲۰۰میلیارد تومان قابل افزایش است؛ نیازمند کار سیستماتیک در این حوزه هستیم و میتوانیم درآمد ناچیز فعلی را متحول کنیم.
شهینباهر از وجود ۱۵ هزار پرونده بلاتکلیف ماده ۱۰۰ خبر داد و افزود: اینموارد از مطالبات عمده شهرداری تبریز است که در صورت تعیینتکلیف میتواند بسیاری از معضلات را در ارتباط با شهروندان و همچنین در حوزه شهرداری رفع کند.
وی مدیریت هزینه را از دیگر الزامات اقتصادی شهرداری خواند و اظهار داشت: مدیریت هزینه یکی از پارامترهای درآمد است که ارتباط مستقیم با شاخص اقتصاد مقاومتی دارد.
شهردار تبریز با اشاره به رویکرد شهرداری در حوزه سرمایهگذاری تصریح کرد: در حوزه سرمایهگذاری سعی میکنیم پکیجهای آماده را عملیاتی کرده و دخالتهای بیرونی را حذف کنیم. روشهای فعالسازی این موضوع، با جذب سرمایهگذاری، به خصوص با اولویت تبریزیهای مقیم خارج از کشور به کار گرفته خواهد شد.
شهینباهر متذکر شد: ایجاد شفافیت عملکرد در تمام حوزههای شهرداری با ارائه گزارشهای شش ماهه، تقویت نظارتها و مستندسازیها، مد نظر خواهد بود.
وی تاکید کرد: مطابق برنامه ارائهشده، سعی میکنیم تراکمفروشی را جمعبندی میکنیم؛ چرا که زمینه برخی تخلفها همین موضوع است.
شهردار تبریز ادامه داد: هوشمندسازی خدمات شهری و ایجاد سامانه جامع نیروی انسانی، از بحثهایی است که آسیبهایی در آن داریم و سعی خواهیم کرد گامهای اساسی در این زمینه برداریم.
شهینباهر ارتباط مداوم با شهروندان را مورد تاکید قرار داد و افزود: سعی داریم در این خصوص از ظرفیت فضای مجازی به خوبی بهره گرفته و از ایدهها و انتقادات شهروندان برای رفع نیازهای شهر بهره بگیریم.
وی اظهار داشت: حاشیهنشینی ۲ هزار هکتاری و بافت فرسوده ۲۵۰۰ هکتاری شهر تبریز، از اولویتهای ساختاری شهر تبریز است که سعی خواهد شد در سه لایه عملیاتی شود.
شهردار تبریز اضافه کرد: در لایه اول، باید با اجرای برخی تملکها، کاربری عمومی و فضای سبز را در مناطق شیبدار فعال کنیم.
شهینباهر ادامه داد: در لایه دوم رویکرد ساختدرجا را به عنوان موثرترین راهکار مد نظر داریم؛ در این راستا، با چند شرکت از جمله یک شرکت قوی ترکیهای که برنامههای مشابه موفقی در شهر آنکارا داشته، مذاکراتی صورت گرفته است.
وی مسیرگشایی و توانمتدسازی و تشویق حاشیهنشینان به مشارکت را لایه سوم برنامههای شهرداری در ارتباط با بافت ناکارآمد شهری عنوان کرد.
شهردار تبریز با تاکید بر استفاده بهینه از نیروی انسانی اظهار داشت: به هیچ عنوان، قصد اخراج هیچ نیرویی را نداریم؛ مگر اینکه نیرویی خود قصد همکاری نداشته باشد. با توجه به ضرورت حوزههای آموزش شهروندی، میتوانیم از نیروهای مازاد در بحثهای آموزش، مشارکتی و شهروندی، استفاده کنیم.
شهینباهر بر لزوم توجه و حساسیت در بحث حریم شهری تاکید کرد و گفت: مطابق طرح جامع تبریز، ۱۱۰ هزار هکتار حریم پیرامون شهرمان داریم که از هماکنون باید با پیشبینی برنامههای لازم، مورد حفاظت دهیم.
وی با بیان اینکه شاخصهای مدیریتی به صورت ماهانه و بر اساس شایستهسالاری ارزیابی میشود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در شهرداری، موضوع نیروسازی مغفول مانده و برنامهریزی نیز برای آن نشدهاست؛ باید شرایطی در این خصوص ایجاد شود که مدیران تجربهدار شده و در زمان مورد نیاز وارد مسئولیت اجرایی شوند.
شهردار تبریز با اشاره به اینکه بحث ۲۰۱۸ دغدغه مردم و شورا است، متذکر شد: این تصور که ۲۰۱۸ فقط مربوط به شهرداری است درست نیست. به نظر میرسد انتظارت از شهرداری در این خصوص، بسیار بیشتر از وظایف و ماموریتهای قانونی شهرداری است. باید در وهله اول، ماموریتهای قانونی خود را هرچه سریعتر پوشش دهیم و در وهله دوم، وارد وظایف فراقانونی شویم.
شهینباهر با اشاره به اینکه مسیرهای حضور گردشگر در شهر باید منسجم باشد، افزود: هر توریستی صرفاً برای بازدید از هویت تاریخی و فرهنگی وارد شهر میشود. روند گردشگری در تمام شهرهای گردشگرپذیر جهان، این گونه است که گردشگر، در مسیرهای مشخصی از شهر حضور مییابد، در تمام شهر. این مسیرها را باید هر چه سریعتر احصا کرده و به وضعیت مبلمان شهری، جدارهسازی و نوسازی بدنه مسیرهای گردشگری، رسیدگی کنیم.
وی مرکز همایشهای بینالمللی، مقبرهالشعرا و میدان آذربایجان را سه محور اولویتدار شهرداری در آستانه ۲۰۱۸ خواند و گفت: خوشبختانه با پیگریهای صورتگرفته، مشکلات مالی مرکز همایشها رفع شده و پیمانکار متعهد شده تا دی ماه این پروژه را تکمیل کند. فاز اول میدان آذربایجان در مسیر پاسداران نیز تا یک ماه آتی تکمیل میشود؛ در مورد مقبرهالشعرا نیز رایزنیهای کارسازی را برای تامین مالی پروژه شدهاست.
شهردار تبریز ادامه داد: تلاش داریم ربعرشیدی، برج خلعتپوشان و دو کمال را مهیای بازدید گردشگران کنیم. روز گذشته در بازدید از برج خلعتپوشان مقرر شد این مجموعه تاریخی با تفاهمنامه شهرداری، دانشگاه تبریز و میراث فرهنگی، ساماندهی و در اختیار گردشگران قرار گیرد.
شهینباهر با بیان اینکه رایزنیهای مهمی برای تبلیغات محیطی ۲۰۱۸ با شهرداران کلانشهرها داشتهایم، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت اختیارات شهرداری برای همکاری در قراردادهای خارجی، سعی داریم با همکاری گروههای رسانهای شایسته، ظرفیتهای گردشگری تبریز را در کشورهای هدف و شهرهای خواهرخوانده معرفی کنیم.
وی تاکید کرد: فقدان معماری هویتدار باعث نارساییهایی در سیمای بصری شهر شده است. باید به تعریف اساسی در مورد معماری تبریز برسیم و معماری ایرانی، اسلامی و آذربایجانی را در شهر فراگیر کنیم.
شهردار تبریز مترو را مهمترین و اساسیترین پروژه شهر تبریز خواند و افزود: مطابق برنامهریزی، سعی داریم تا پایان سال ۹۷، خط ۱ مترو را تکمیل کنیم. خط دوم مترو با اخصاص فاینانس پیگیری میشود و طبق هدفگذاری و فازبندیهای فنی، پیشبینی میشود تا پایان ۱۴۰۰ در آستانه تکمیل قرار گیرد.
شهینباهر با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز و تفریحی، از ضرورتهای مهم شهر است، گفت: تلاش داریم از حداکثر کاربریهای حوزه فضای سبز استفاده و هر جا نیاز شد، تملک پارکهای محلهای را پیگیری کنیم؛ فعالسازی پارک بزرگ تبریز از جمله اولویتهایی است که در این خصوص لحاظ شده و به عنوان پروژهای که چند دهه بلاتکلیف بوده، عملیاتی خواهد شد.
وی ورزش همگانی را پیشنیاز مهم سلامت و نشاط خواند و اظهار داشت: نشاط اجتماعی و ورزش همگانی از نیازهای اصلی شهر است که در قالب برنامههای سازمانی توسعه خواهدیافت. باید سعی کنیم ورزش همگانی را به عنوان یکی از عادتهای شهروندی در شهر تثبیت کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰