مواردی که نیاز به ویتامین D را بیشتر میکنند
ویتامین D یکی از مواد مغذی ضروری و مهم برای حفظ سلامت بدن انسان است.این ماده بهعنوان قدرتمندترین ابرویتامین ضدویروس جهان در نظر گرفته میشود. جدا از موارد دیگر، بدن انسان…
ویتامین D یکی از مواد مغذی ضروری و مهم برای حفظ سلامت بدن انسان است.این ماده بهعنوان قدرتمندترین ابرویتامین ضدویروس جهان در نظر گرفته میشود. جدا از موارد دیگر، بدن انسان اساسا برای حفظ و نگهداری از دندانها و استخوانها، تقویت سیستم ایمنی و تولید و تنظیم سطوح انسولین به ویتامین D نیاز دارد.همچنین، ویتامین D در پیشگیری از برخی بیماریهای ویرانگر مانند سرطان، بیماری پارکینسون، ام.اس، بیماری قلبی، دیابت و سکته مغزی نقش دارد.
شاید فرض کنید اگر مواد غذایی سرشار از ویتامین D مصرف کنید، به اندازه کافی زیر نور خورشید وقت بگذرانید و مکمل ویتامین D مصرف کنید، این ماده مغذی مهم به میزان کافی در بدن شما وجود خواهد داشت.اما متاسفانه، لزوما اینگونه نیست.اگر هر چیزی را که به ویتامین D مربوط میشود را نیز بهخوبی مدنظر قرار دهید، همچنان برخی عوامل پنهان وجود دارند که میتوانند سطوح این ویتامین را به کمتر از آن چیزی که باید باشد، کاهش دهند.
قرار گرفتن در معرض BPA
مواد شیمیایی مخل فعالیت غدد درونریز تقریبا همه جا هستند و پرهیز از آنها میتواند دشوار باشد. اما شما میتوانید با نوشیدن آب از محصولات شیشهای بهجای محصولات پلاستیکی، بررسی برچسب تمام محصولات مراقبت شخصی، پرهیز از مواد شیمیایی مخصوص چمن و علفهای هرز، پرهیز از غذاهای کنسروی و خرید جارو برقی با کیفیت بالا که بهخوبی گرد و خاک، یکی از بزرگترین منابع مواد شیمیایی مخل غدد درون ریز در خانه، را جمع میکند مواجهه با آنها را کاهش دهید.
وزن بیشتر
هرچه وزن شما بیشتر باشد، به ویتامین D بیشتری نیز نیاز دارید. این بهدلیل آن است که اضافه وزن فراهمی زیستی ویتامین D را کاهش میدهد، از اینرو بدن در سالم نگه داشتن شما و پیشگیری از بیماریها با مسیری دشوارتر مواجه میشود.این در شرایطی است که مصرف ویتامین D بیشتر میتواند حتی به برنامههای کاهش وزن نیز کمک کند. مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ با حضور افراد دارای اضافه وزن و چاق که کمبود ویتامین D نیز داشتند، انجام شد نشان داد که با آغاز مصرف مکمل ویتامین D، وزن آنها نیز در مسیر کاهش هرچه بیشتر قرار گرفته است.
بیماری کبد
افراد مبتلا به بیماری کبدی، بهعنوان مثال، به اندازه کافی صفرا تولید نمیکنند، که این ماده به بدن در پردازش ویتامین D کمک میکند.افراد مبتلا به بیماری کلیوی نیز بهطور معمول با سطوح کم ویتامین D مواجه هستند. در حقیقت، هرچه بیماری وخیمتر میشود، سطوح ویتامین D نیز در آنها بیشتر کاهش مییابد.
افزایش سن
بهگفته پژوهشگران، با افزایش سن انسان، توانایی بدن نیز برای جذب ویتامین D کمتر میشود. بهعنوان مثال، فردی که بیش از ۷۰ سال سن دارد هنگامی که برای مدت زمانی مشابه با فردی جوان در معرض نور خورشید قرار بگیرد ۳۰درصد ویتامین D کمتر تولید میکند. افراد پیرتر از سطوح مواد کمتری در پوست خود برخوردار هستند که پیشساز ویتامین D را به ویتامین D واقعی قابل استفاده در بدن تبدیل میکنند.
اگر ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق غذا یا مکمل تامین میکنید، سلامت ضعیف روده میتواند از جذب موثر این ماده مغذی پیشگیری کند. شیرههای معده، ترشحات لوزالمعده، صفرای کبد و سلامت روده همگی بر این که بدن چه کاری با ویتامینها انجام میدهد، تاثیرگذار هستند. زمانی که این موارد عملکرد درستی نداشته باشند، شما ممکن است به آن اندازه که میخواهید ویتامینها را مصرف کنید، اما بدن در استفاده از بیشتر آنها ناتوان باشد.یک مثال خوب در این زمینه افراد مبتلا به اختلالات روده و گوارش مانند بیماری سلیاک، پانکراتیت مزمن، سندرم روده تحریک پذیر و بیماری کرون هستند که در جذب ویتامین D عملکرد ضعیفی دارند.
برای بهبود سلامت روده و جذب ویتامین D، شما باید دوز کافی از پروبیوتیکها را در روز مصرف کنید که میتواند از شما در برابر اثرات قرار گرفتن در معرض BPA نیز محافظت کند. پروبیوتیکها را میتوانید از طریق رژیم غذایی یا مصرف مکمل دریافت کنید.اگر بهواسطه هر یک از این سارقان پنهان ویتامین D در معرض خطر کمبود این ماده مغذی قرار دارید، بهطور مرتب سطوح این ویتامین را بررسی کنید. اگر با کمبود مواجه هستید میتوانید میزان مصرف روزانه ویتامین D خود را افزایش دهید تا میزانی که توسط بدن جذب نمیشود را جبران کند.
دریافت ۵,۰۰۰ واحد بینالمللی ویتامین D در روز توصیه شده است. شاید میزان زیادی بهنظر برسد، اما شما میتوانید بدون تجربه عوارض جانبی تا ۱۰,۰۰۰ واحد بینالمللی در روز ویتامین D مصرف کنید. اگر از مکمل استفاده میکنید نمونههای ویتامین D3 طبیعی (Cholecalciferol) و نه نمونههای ویتامین D2 مصنوعی (Ergocalciferol) را خریداری کنید.از منابع غذایی خوب برای ویتامین D نیز میتوان به روغن ماهی، ماهیهای آبسرد، محصولات لبنی و کره اشاره کرد./آرمان امروز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰