کد خبر : 38308
تاریخ انتشار : یکشنبه 31 فروردین 1404 - 14:13

سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات؛ کلیدهای توسعه منطقه آزاد ارس

سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات؛ کلیدهای توسعه منطقه آزاد ارس

ابراهیم جلیلی -جذب سرمایه گذاری، تولید و صادرات سه ضلع اصلی راهبرد توسعه منطقه آزاد ارس است.

آی نیوز– ابراهیم جلیلی معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس گفت:مناطق آزاد با وجود داشتن قدمت تاریخی قابل توجه در اقتصاد دنیا، اکنون بازیگران عرصه جهانی سازی اقتصاد سرمایه گذاری آزاد هستند و به همین خاطر در کشورهایی نظیر کشورهای جنوب شرق آسیا و مشخصا کره جنوبی توانستند سهم بزرگی در جذب سرمایه گذاری خارجی، انتقال تکنولوژی، تولید، صادرات و ارز آوری داشته باشند.

در جمهوری اسلامی ایران با وجود این که مناطق آزاد در دهه ۷۰ شمسی بر پایه نگاه توسعه محور برونگرایانه پایه گذاری شدند به دلیل استیلای فضای کلان کشور بر محیط اقتصادی در کنار محدود شدن مسیرهای تعامل اقتصاد ایران با جریان اصلی اقتصاد دنیا، مناطق آزاد با تکیه بر سرمایه گذاری های داخلی، تنها توانستند به سطح کمی از اهداف اصولی مندرج در قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و فلسفه شکل گیری شان یعنی جذب سرمایه گذاری خارجی، تولید و صادرات دست یابند.

اما امروز به نظر می رسد در آستانه ورود به دهه چهارم تولد مناطق آزاد در ایران، سیاست خارجی فعال دولت چهاردهم، که مبتنی بر مذاکره سازنده با هدف رفع تحریم های اقتصادی است، می تواند این بلوک های اقتصادی ایران را به آینده ای بهتر رهمنون کند. چرا که تحریم ها مانع اصلی عدم ورود سرمایه خارجی تولید محور است. فلذا مناطق آزاد باید آماده استقبال از شرایطی باشند که موفقیت راهبرد دیپلماتیک دولت چهاردهم ایجاد خواهند کرد. حضور در زنجیره تولید و ارزش جهانی، باز شدن فضای تنگ تحریم بر بخش تجارت و ترانزیت ایران، افزایش تعامل با شبکه مالی بین المللی، تسهیل نقل و انتقالات مالی و جذب سرمایه خارجی مولد اگر در نتیجه مذاکرات جاری حاصل شود می توانیم بگوییم دهه چهارم عمر مناطق، بهار رونق سرمایه گذاری، تولید و صادرات خواهد بود.

در این شرایط جدید، هفتمین دوره سالانه نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران از ۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ در حوزه های صنایع غذایی، کشاورزی، شیلات، صنعت، صنایع دستی، دارو و تجهیزات پزشکی،صنعت ساختمان، خدمات فنی _ مهندسی و نهایتا گروه پتروشیمی و فولاد برگزار خواهد شد و در این رویداد بزرگ ملی بازیگران اصلی و تاثیرگذار تولید، صادرات و تجارت خارجی حضور خواهند داشت تا با معرفی ظرفیت های صاداتی کشور تعاملات تجاری بین المللی ایران را بیش از گذشته توسعه دهند.

در ششمین دوره نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران بنا بر گزارشات منتشر شده بیش از ۸۰۰ شرکت بزرگ ایرانی حضور داشتند و از ۹۴ کشور دنیا حدود ۲۴۰۰ سرمایه گذار و تاجر خارجی بازدید کردند. اما احتمالا به دلیل وضعیت نوین مناسبات بین المللی ایران و تاثیر مثبتی که این مسئله می تواند بر بهبود شاخص های کلی محیط اقتصادی داخلی و تقویت مزیت های سرمایه گذاری های باثبات در ایران داشته باشد، امسال شاهد حضور پرتعداد بازدید کنندگان خارجی و داخلی کنجکاو و هدفمند در نمایشگاه خواهیم بود. فلذا ضروری می نماید مناطق آزاد ایران از فرصت نمایشگاه ایران-اکسپو۲۰۲۵، برای انجام مذاکرات سازنده تجاری، انعقاد قراردادهای همکاری های مشترک سرمایه گذاری تولیدی_صادراتی، وارد شدن در شبکه بین المللی تجارت منطقه و جهان، جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و ارتقای جایگاه مناطق آزاد در تجارت خارجی ایران استفاده نمایند.

منطقه آزاد تجاری_ صنعتی ارس نیز همگام با سایر مناطق آزاد ایران به عنوان یکی از مهم ترین بلوک های تولیدی_ صادراتی شمالغرب در هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی مشارکت فعال خواهد داشت. ارس با برخورداری از ظرفیت های بالفعل و بالقوه منحصر بفرد در بخش های صنعتی، کشاورزی، تجاری، ترانزیتی و گردشگری این قابلیت را دارد که به یک قطب بزرگ صادرات کالا و خدمات ایران تبدیل شود.

در این راستا تیم مدیریتی سازمان منطقه آزاد ارس در دولت چهاردهم در ماه های اخیر، اقدامات متعددی را برای فعال سازی پتانسیل های بالقوه و بالفعل ارس انجام داده است. از جمله این اقدامات ما می توانیم به مواردی همچون: اجرای سیاست های تسهیل گرایانه مبتنی بر تقلیل بروکراسی اداری، بهینه سازی فرآیندهای حاکم بر محیط کسب و کار، روان سازی فرآیندهای گمرکی_ لجستیکی، توسعه زیرساخت های حمل و نقل، کاهش هزینه های تولید، اولویت دهی به جذب سرمایه گذاری های صادرات گرا، فناور و دانش بنیان، تمرکز بر ظرفیت های تجاری موافقتنامه تجارت آزاد ایران _ اوراسیا، حمایت از واحدهای تولیدی فعال که قابلیت صادرات دارند، تلاش برای ورود به مناسبات دیپلماسی اقتصادی ایران به نفع ارس در کشورهای هدف_ همسایه، توسعه همکاریهای با اتاق های بازرگانی مشترک نظیر روسیه، ترکیه، ارمنستان، قزاقستان و آذربایجان، توجه به تدوین سند جامع حمایت از توسعه صادرات صنعتی،کشاورزی و گلخانه ای اشاره نمود. تمرکز سیاست های مدیریتی منطقه آزاد ارس در آینده نیز بر بهینه سازی شرایط شکل گیری کسب و کارهای تولیدی_ صادراتی از طریق جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی است.

در جریان برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ همچنین ما بنا داریم ضمن معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری ارس در بخش های مختلف اقتصادی در زون های جلفا، نوردوز، خدآفرین و قلی بیگلو؛ محصولات تولیدی_ صادراتی موجود ارس را هم در نمایشگاه عرضه کنیم. فلذا امیدواریم بتوانیم از این رویداد دستاوردهای خوبی در راستای جذب سرمایه گذاری و توسعه تجارت بدست آوریم.

همچنین سازمان منطقه آزاد ارس در نمایشگاه ایران اکسپو از صادرکنندگان برتر خود طی مراسم ویژه در غرفه دبیرخانه مناطق آزاد ایران تجلیل خواهد کرد. راهبرد کلان توسعه اقتصادی متوازن و با ثبات ارس بر سه ضلع جذب سرمایه گذاری، تولید و صادرات تعریف شده است. ارس مترصد استفاده از نتایج مثبت سیاست خارجی سازنده و تعامل گرایانه دولت برای تحقق شعار سال( سرمایه گذاری برای تولید) و بند ۱۱ سیاست های اقتصاد مقاومتی یعنی توسعه حوزه عمل منطقه آزاد ارس در محیط های منطقه ای و فرامنطقه ای بر اساس افزایش صادرات می باشد.

لازم به توضیح است علاقمندان جهت بازدید از غرفه سازمان منطقه آزاد ارس در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ می توانند به غرفه این سازمان در سالن B41 مراجعه فرمایند. این نمایشگاه از هشتم تا دوازدهم فروردین ماه در محل نمایشگاه های دائمی تهران برگزار می شود.


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.