مجلس چشم انتظار دولت/افزایش تعداد نمایندگان؛ تکلیفی که انجام نشد!
بنا بر قانون هر ده سال، باید بیست نماینده به نمایندگان مجلس افزوده شود و هماکنون از آخرین زمان اضافه شدن بیست نماینده، شانزده سال گذشته؛ یعنی از موعد قانونی، شش سال گذشته است. آخرین باری که دولت به مجلس لایحه افزایش نمایندگان را داد، دوره اصلاحات بود که در آذر ماه همان سال به تصویب نمایندگان رسید. این لایحه در زمان دولت احمدینژاد نیز آماده شد، ولی هیچگاه به مجلس نرسید.
بودجه کشاورزان نصف میشودبنا بر قانون تقسیمات کشوری هر ده سال، باید بیست نماینده به نمایندگان مجلس افزوده شود؛ اما از شانزده سال گذشته تا کنون هیچ نمایندهای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزوده نشده و گویا امسال در مجلس زمزمههای به گوش میرسد که نشان میدهد، نمایندگان در جستوجوی راهی هستند تا بتوانند شمار نمایندگان مجلس را افزایش دهند!
به گزارش «تابناک»، آخرین باری که دولت برای مجلس لایحه افزایش نمایندگان را داد، دوره اصلاحات بود و سید محمد خاتمی، لایحه آن را در پاییز ۷۸ به مجلس داد و در آذر همان سال به تصویب نمایندگان رسید. این لایحه در زمان دولت احمدینژاد نیز آماده شد، ولی هیچگاه به مجلس نرسید.
بنا بر این گزارش، مجلس شورای اسلامی در حال تهیه طرحی است که به موجب آن، بتواند شمار نمایندگان مجلس را که از شانزده سال پیش تا کنون مسکوت مانده، افزایش دهد و به همین منظور کمیسیون آییننامه در حال پیگری این موضوع است.
امیر خجسته رئیس کمیسیون آیین شوراها در مجلس شورای اسلامی گفت: برای گذراندن مراحل افزودن بیست نماینده به حوزههای انتخابیه و تعداد کل نمایندگان مجلس، مهلت یک ماههای به وزارت کشور دادیم تا سریع در این باره تعیین تکلیف کند. اگر وزارت کشور در این مدت کاری نکند، کمیسیون شوراها به این مسأله ورود میکند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تصریح کرد: بنا بر قانون هر ده سال، باید بیست نماینده به نمایندگان مجلس افزوده شود و هماکنون از آخرین زمان اضافه شدن بیست نماینده، شانزده سال گذشته؛ یعنی از موعد قانونی، شش سال گذشته است.
اما بنا بر قانون اساسی مجلس شورای اسلامی از ارائه طرحهایی که بار مالی برای دولت دارد، معذور است و اگر طرحی دارد، باید منابع آن را از پیش در لایحه بودجه تأمین کرده باشد. به همین منظور این نمایندگان با ارتباط بین مسئولین دولتی، گویا میخواهند این طرح را به صورت لایحه وارد مجلس کنند.
امیر خجسته، نماینده مردم همدان با اشاره به آخرین وضعیت لایحه افزایش بیست نماینده به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع پیشتر به عنوان طرح از سوی مجلس مطرح شد، ولی به دلیل بار مالی، دولت پذیرفت آن را به عنوان لایحه به مجلس بفرستد.
وی افزود: متأسفانه دولتهای گذشته تمایلی به این موضوع نداشتند، ولی دولت کنونی برای انجام این کار ابراز تمایل کرده و قرار است به زودی لایحه مذکور را به مجلس بفرستد. محتوای لایحه افزایش تعداد نمایندگان مجلس، همان محتوای طرح تهیه شده در مجلس بوده و تاکنون تغییراتی در این زمینه داده نشده است.
وی ادامه داد: افزایش بیست نماینده به جمع نمایندگان کنونی مجلس شورای اسلامی، الزامی قانونی بوده و باید اجرا شود.
نماینده همدان اظهار داشت: در حال فشار به دولت هستیم تا هر چه زودتر لایحه مذکور را به مجلس بفرستد، چرا که پس از آن، کمیسیون شوراها لایحه ارسالی دولت را بررسی کرده و به صحن علنی باز خواهد گرداند تا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیمگیری کنند.
خجسته در ادامه به شاخصهای تعیین حوزههای جدید برای افزایش بیست نماینده مجلس اشاره کرد و گفت: جمعیت و مساحت از جمله مهمترین شاخصهای افزایش نمایندگان مجلس خواهد بود.
وی افزود: به فرض مثال، شهری با ۲۰۰هزار جمعیت، دو نماینده دارد و در مقابل شهری چون همدان با ۶۰۰هزار جمعیت نیز دو نماینده دارد که این موضوع عادلانه نبوده و باید گفت، در بیشتر مناطق عدالت رعایت نشده که البته این موضوع مد نظر قرار خواهد گرفت.
این در حالی است که پیشتر خجسته به باشگاه خبرنگاران گفته بود: از آنجا که قانون اساسی بر افزایش شمار نمایندگان تأکید دارد، این موضوع در دستور کار کمیته «بررسی تقسیمات کشوری» قرار خواهد گرفت و نمایندگان مجلس از ۲۹۰ تن به ۳۱۰ تن افزایش خواهند یافت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰