فرهنگ فروش دانش فنی نهادینه شود
استاندار آذربایجان شرقی با حضور در محل برپایی سومین نمایشگاه فناوریهای نو و پیشرفته تبریز به مدت چهار ساعت از غرفههای مختلف این نمایشگاه بازدید کرد.
به گزارش آی نیوز، دکتر اسماعیل جبارزاده در این بازدید با حضور در غرفههای مختلف نمایشگاه فناوریهای نو و پیشرفته تبریز، با آخرین پیشرفتهای علمی و فناوری شرکتهای دانشبنیان شرکتکننده در این نمایشگاه آشنا شد.
وی همچنین در حاشیه این بازدید با حضور در غرفه خبری نمایشگاه، با خبرنگاران حاضر در این غرفه دیدار و گفتوگو کرد.
استاندار آذربایجان شرقی در این گفتوگو با بیان این که توسعه و پیشرفت استان در گرو توجه به اقتصاد دانشبنیان است، گفت: نتایج تحقیقات پژوهشگران باید از آزمایشگاهها خارج شده و به بازار کار بیاید که لازمه این امر نهادینه شدن فرهنگ فروش دانش فنی است.
وی با اشاره به این که در حال حاضر، محققان و پژوهشگران ما با بازار فروش فناوری آشنایی کمی دارند، افزود: ایجاد فنبازار دایمی در تبریز گامی در جهت پر کردن این خلاء میباشد که میتواند تبریز را به مرکز خرید و فروش فناوریهای نوین در ایران تبدیل کند.
دکتر جبارزاده هدف از برگزاری این نمایشگاه را ایجاد حلقه اتصال بین سرمایهگذاران و پژوهشگران اعلام کرد و گفت: ایجاد فنبازار حلقه تکمیلی این نمایشگاه است و ما در فنبازار علاوه بر ارایه طرحهای نو و پیشرفته، خریدار ایده نیز هستیم.
وی افزود: کسانی که ایده خاصی داشته ولی توان عملیاتی کردن آن را نداشته باشند میتوانند ایده خود را به فروش برسانند، به طور کلی فرهنگ فروش دانش فنی باید در کشور ما نهادینه شود و صاحبنظران، محققان و پژوهشگران بتوانند طرحها و ایدههای خود را به سرمایهگذاران بفروشند.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه توجه به حوزه پژوهش و فناوری را از اولویتهای مدیریت استان اعلام کرد و گفت: متاسفانه در گذشته شاهد کمتوجهی به مسایل این حوزه بودیم و بخشهای مختلف صنعتی و تولیدی، علمی و دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی به صورت جزیرهای و مجزا از هم فعالیت میکردند.
وی افزود: با برگزاری دو نمایشگاه فناوری در دو سال اخیر توانستیم ارتباط بین این مجموعهها را برقرار کرده و حلقه وصلی بین آنها ایجاد کنیم.
دکتر جبارزاده وجود مشاوران دانشگاهی را در کنار دستگاههای اجرایی استان ضروری دانست و گفت: امروز هر کاری که در استان انجام میشود صاحبنظرانی از عرصههای علمی و پژوهشی در آن مشارکت دارند.
وی با اشاره به رتبه برتر استان آذربایجان شرقی در حوزه فعالیتهای دانشبنیان، خاطرنشان کرد: ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری مهمترین اقدامی است که در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان انجام شده و استقرار این شرکتها در کانونها و پهنههای منطقه ویژه از مهمترین خواستههای ماست.
دکتر جبارزاده گفت: استقرار این شرکتها در کانونها و پهنههای مورد نظر میتواند هم از لحاظ واگذاری زمین و هم از لحاظ استفاده از مزایای منطقه ویژه علم و فناوری برای آنها مفید باشد.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم مشارکت بیش از پیش شرکتهای دانشبنیان و صاحبان سرمایه، تصریح کرد: نیاز نیست که شرکتهای دانشبنیان از صفر تا صد نیازمندیهای خود را تامین کنند، بلکه باید با دانشگاهها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی شریک شده و از امکانات و منابع آنها نیز استفاده کنند.
وی افزود: مشارکت شرکتهای دانشبنیان با سرمایهگذاران، بهتر از آن است که این شرکتها اقدام به دریافت تسهیلات از بانکها و موسسات مالی کنند.
دکتر جبارزاده اظهار داشت: باید این فرهنگ ایجاد شود که پژوهشگر نتیجه پژوهش خود را بفروشد و سرمایهگذار، سرمایهگذاری انجام دهد؛ یعنی محققان و پژوهشگران ما باید فروشنده دانشفنی باشند نه تولیدکننده، چرا که هر مبتکر و پژوهشگری چه بسا نتواند تولیدکننده موفقی باشد.
برچسب ها :جبارزاده فرهنگ فروش دانش فنی نهادینه شود
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰