کد خبر : 8257
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 اردیبهشت 1397 - 4:03

حاشیه سود «شخص ثالث» شرکت‌های بیمه چگونه «زیان» می‌شود؟+جدول

حاشیه سود «شخص ثالث» شرکت‌های بیمه چگونه «زیان» می‌شود؟+جدول

صنعت بیمه سال‌های طولانی است که از زیان‌ سنگین شخص ثالث می‌نالد در حالی که آمار مقایسه‌ای ۱۱ شرکت بیمه بورسی نشان می‌دهد این رشته بالفطره زیان ده نیست و ظاهراً آنچه بیمه‌گران تعهد تراشی‌های رنگارنگ برای آن می‌نامند، کشتی صنعت بیمه را به گل نشانده است.

به گزارش فارس بیمه نامه شخص ثالث در سبد محصول اغلب شرکت‌های بیمه سهم قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهد، این در حالی است که صنعت بیمه سالیان طولانی است که از این رشته زیان‌ده در پرتفوی خود گلایه‌مند است.

به گفته فعالان صنعت بیمه افزایش هر ساله نرخ دیه که از سوی قوه قضائیه تعیین می‌شود، نه تنها زیان شرکت‌ها را هر سال بیشتر و بیشتر می‌کند که این بیمه نامه را به محصولی گران برای مردم تبدیل کرده و این نگرانی را به وجود آورده که بسیاری اساساً عطای خرید آن را به لقایش بخشیده و در مخاطرات و حوادث پیش روی رانندگی سرنوشت خود را به دست قضا و قدر بسپارند.

این در حالی است که نگاهی به بخش‌های درآمد و هزینه رشته شخص ثالث نشان می‌دهد این رشته لزوما برای شرکت‌های بیمه زیان ده نیست. 

خبرنگار ما در این رابطه بخش ردیف بیمه اجباری شخص ثالث را در گزارش فعالیت ماهانه ۱۱ شرکت‌بیمه در سال مالی منتهی به ۹۶ که در اختیار سازمان بورس قرار گرفته، بررسی کرد و مقایسه حق بیمه دریافتی اغلب شرکت‌ها و خسارت پرداختی آنان نشان می‌دهد که  بیشتر شرکت‌ها در فروش بیمه‌نامه شخص ثالث سود کرده‌اند، اما چرا صنعت بیمه از سنگینی زیان محصول پرفروشش می‌نالد.

مدیر بیمه‌های اتومبیل یک شرکت بزرگ بیمه ای این موضوع را ناشی از هزینه‌های سربار شده بر رشته شخص ثالث می‌داند و می‌گوید: شرکت‌های بیمه از محل حق بیمه‌ شخص ثالث باید ۱۰ درصد به وزارت بهداشت، ۳ درصد نیروی انتظامی، ۸ درصد صندوق خسارات بدنی بپردازند و این به غیر از ۷ درصد کارمزد و هزینه صدور است.

وی ادامه می‌دهد:بالغ بر ۳۰ درصد حق بیمه دریافتی شرکت‌ها بدین شکل پیش خور شده است و به همین دلیل این رشته در اغلب شرکت‌ها زیان ده است.

حبیب میرزایی معاون نظارت بیمه مرکزی نیز پیش از به خبرنگار فارس گفته بود:صنعت بیمه دو نوع عوارض از محل بیمه نامه ثالث می‌پردازد. یک بخش عوارضی است که سالانه به نیروی انتظامی بابت هزینه‌کرد کاهش حوادث جاده‌ای و رانندگی می‌پردازد، آخرین رقم پرداختی صنعت بیمه در سال ۹۶ بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است و در بودجه سال ۹۷ نیزبه این رقم ۱۰ درصد افزوده و ۲۷۵ میلیارد تومان مصوب شد.

بخش دوم عوارض پرداختی معادل ۱۰ درصد حق بیمه  وصولی بیمه ‌نامه شخص ثالث است که به وزارت بهداشت پرداخت می‌شود. جمع این عوارض سالانه ۱۰۵۰ میلیارد تومان است و باید صرف هزینه درمان مصدومان حوادث رانندگی شود.

به گفته میرزایی این در حالی است که سال ۹۵ سود کل صنعت بیمه ۷۳۰ میلیارد تومان بوده است.

به عبارتی در حالی  بیمه‌ها در سال نود و پنج ۱۰۵۰ میلیارد تومان عوارض پرداخته‌اند که چیزی حدود ۱.۵ برابر سود کل صنعت بیمه تحت عنوان عوارض پرداخت شده است.

به گفته وی این در حالی است که اگر این پول در صنعت بیمه می ‌ماند در ارتقاء و رشد صنعت بسیار تاثیرگذار بود.

بر اساس این گزارش جدول زیر نشان می‌دهد به جز یک شرکت دیگر شرکت‌ها در بخش شخص ثالث حاشیه سود قابل قبولی داشته‌اند.

این ارقام از ردیف بیمه شخص ثالث اجباری شرکت‌های بیمه استخراج شده است.

حق بیمه صادرهخسارت پرداختی
شرکتتعدادمبلغ(به میلیون ریال)سهمتعدادمبلغ(به میلیون ریال)سهم
بیمه دی۱۶۸.۸۴۵۱.۳۰۲.۸۹۲۶۳۳.۱۶۰۱.۸۳۸.۴۵۲۲۵
بیمه سامان۷۷.۳۴۹۴۱۷.۴۷۰۶۲.۴۲۲۱۹۷.۹۳۹۸
بیمه پاسارگاد۶۷۳.۷۹۶۳.۴۰۳.۲۵۵۲۱۲۱.۳۶۵۲.۵۰۷.۷۷۹۴۵
بیمه میهن۶۵.۱۵۲۴۰۵.۹۲۰۳۱۴.۷۹۷۹۰۰.۷۲۸۵۵
بیمه کوثر۷۴۳.۲۷۶۴.۶۷۸.۸۵۰۴۲۴۱.۴۱۰۳.۹۱۲.۲۷۷۵۱
بیمه ما۱۳۴.۳۰۱۸۲۷.۸۶۶۱۹۶.۴۶۹۴۳۷.۹۴۸۲۲
بیمه ملت۴۵۲.۸۲۹۲.۳۵۱.۳۸۲۳۴۱۲.۴۵۸۱.۵۰۰.۷۳۲۵۴
بیمه آسیا۲.۴۲۴.۳۸۰۱۵.۲۱۷.۳۰۶۴۴۱۱۹.۴۲۳۱۰.۴۱۷.۲۲۵۴۶
بیمه دانا۱.۱۵۰.۹۰۴۶.۸۸۹.۸۰۲۲۸۶۹.۸۶۶۴.۵۳۹.۹۴۰۲۸
بیمه البرز۹۹۳.۱۹۷۶.۰۵۴.۴۹۸۲۸۴۶.۵۹۷۴.۹۰۱.۳۵۷۳۳
بیمه پارسیان۳.۱۴۸.۸۶۸۷.۰۱۷.۲۸۰۳۵۵۲.۵۴۴۳۷۲۸.۲۶۴۳۲

 بیمه اجباری شخص ثالث از لحاظ حقوقی قراردادی است که مردم (بیمه‌گذار) با شرکت‌های بیمه‌ای(بیمه‌گر) منعقد می‌کنند تا در ازای وجوهی که می‌پردازند، در هنگام بروز خسارت، بیمه، خسارت وارده به آنها را جبران کند.


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.