کد خبر : 9412
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 اردیبهشت 1397 - 9:15

خواب رفتن دست و پا، زنگ خطر ۵بیماری مهم!

خواب رفتن دست و پا، زنگ خطر ۵بیماری مهم!

همه ما حداقل یکبار خواب رفتن دست و پا را تجربه کرده ایم و احتمالا آن را بی اهمیت می دانیم. اما اگر همین خواب رفتن دست و پا، مداوم و پرتکرار باشد می تواند مهم باشد. در حقیقت خواب

خواب رفتن دست و پا، زنگ خطر ۵بیماری مهم!

بیشتر موارد حس سوزش و سوزن سوزن شدن در هنگامی که اندام‌ها بی‌حس شده است، علامتی بی‌خطر است و نشان دهنده این حالت است که عصبی در این ناحیه تحت فشار است ودر صورت تغییر وضعیت طی چند دقیقه عصب به حالت طبیعی برمی گردد. از دیگر دلایل بی‌حسی اندام‌ها افزایش تهویه تنفسی است که در شرایط اضطراب آور ایجاد شده ولی در مواردی که بی‌حسی ناگهانی و غیر قابل توجیه روی می‌دهد ممکن است، علامتی از یک بیماری جدی باشد که می‌بایست تحت بررسی‌های دقیق قرار گیرد.

خواب رفتن دست و پا، هشدار سکته!

بی‌حسی می‌تواند یافته‌ای هشدار دهنده باشد از یک سکته مغزی قریب الوقوع یا حملات گذرای ایسکمیک که یک سکته مغزی کوچک است و به طور گذرا و موقتی علایمی نظیر فلج و تاری دید را ایجاد می‌کند. این حملات گذرا بدون درمان مناسب به سکته کامل منجر شده وممکن است عوارض جسمی و ذهنی دائمی ایجاد می‌کند.

 
گزگز دست و پا و یک سندرم عجیب!

بیماری سندرم تونل مچ دست نیز با خواب رفتن دست‌ها خود را نشان می‌دهد، به گونه‌ای که ممکن است فرد، شب‌ها به دفعات با حالت خواب رفتگی دست از خواب بیدار شود. این بیماری زمانی به وجود می‌آید که عصبی که از مچ دستان وارد پنجه و نوک انگشتان می‌شود بر اثر کار زیاد یا عوامل دیگر نظیر کم‌کاری تیروئید، حاملگی و دیابت انتشار پیدا می‌کند و آن منطقه بدون اینکه بیمار فعالیت خاصی داشته باشد با یک مختصر فعالیت به خواب می‌رود. با تشخیص بیماری فرد می‌توان به خواب رفتن مکرر دست و پاها را درمان کرد.

 
خواب رفتن دست و پا نشانه دیابت است؟

گاهی اوقات به علت بیماری‌های سیستمیک کارکرد عصب حسی دچار اختلال می‌شود. معروف‌ترین بیماری که این مشکلات را ایجاد می‌کند مرض قند یا دیابت است. وقتی بیماری دیابت مدت زیادی بدون درمان باقی می‌ماند یا به‌طور ناقص درمان می‌شود بتدریج عملکرد اعصاب حسی بدن دچار اختلال می‌شود. این کاهش حس هر چه به سمت اندام‌های تحتانی و پایین‌تر بدن می‌رویم شدیدتر می‌شود. دیابت یکی از شایع ترین علل خواب رفتن دست و پاست. در میان ۱۰ تا ۲۰ درصد کسانی که بتازگی دیابت آنها تشخیص داده شده این علامت دیده می‌شود. در این نوع خواب رفتگی  که به نوروپاتی دیابتی مرسوم است، خواب رفتن ابتدا در پاها احساس شده و بعد از مدتی به دست‌ها و بازوها نیز احساس می‌شود. افرادی که مبتلا به دیابت هستند در معرض آسیب‌های عصبی هستند و در بسیاری از موارد خواب رفتن پاها یکی از علائم اولیه دیابت است.

 
بیماری جدی با علامت خواب رفتگی  دست و پا

کم کاری و پرکاری تیروئید هم می‌تواند موجب اختلال حسی به‌صورت خواب رفتگی دست و پا شود.گاهی اوقات مسمومیت ناشی از سرب یا آلومینیوم هم می‌تواند این مشکلات را ایجاد کند. فراموش نکنیم خواب رفتگی  دست و پا مهم هستند. اگر این مشکلات تکرار شود و به‌طور مداوم ادامه یابد باید حتما به پزشک مراجعه کرد تا علت آن مشخص شود و درمان لازم برای آن صورت گیرد.

 
خواب رفتن دست و پا به ویتامین ها مربوط است؟

شاید یکی از علل خواب رفتن دست و پا به ویتامین ها مربوط باشد. ویتامین‌های E ،B1 ،B6 ،B12 و نیاسین (niacin) برای عملکرد سالم عصب، ضروری هستند. کمبود ویتامین B12 می‌تواند به کم‌خونی خطرناک منجر شود و این کم‌خونی از علل مهم نوروپاتی محیطی است. اما برعکس، ازدیاد ویتامین B6 باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود.

 
خواب رفتن دست و پا، علامت بیماری مهم!

بیماری «گیلن‌ باره» نیز با علائم خواب رفتن دست و پا، کرختی و بی‌حسی آغاز می‌شود که ممکن است این علائم با معاینه پزشک در بیمار تشخیص داده نشود؛ اما در هر صورت خود بیمار از حالت‌های اختلال حسی در اندام‌های خود آگاه است. مقداری از کرختی‌ها همیشه منشا درگیری عصب محیطی ندارد، بیماری‌های عصب مرکزی نخاع هم‌ می‌توانند کرختی و بیماری ایجاد کنند. مثلا بیماری ام‌ اس نیز همین علائم را دارد؛ اما الگوی نحوه توزیع منطقه حسی در بیماران مبتلا به ام‌ اس از بیماران مبتلا به اختلالات اعصاب حرکتی متفاوت است.

 

برچسب ها : ، ، ، ،


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.