کد خبر : 33507
تاریخ انتشار : یکشنبه 27 فروردین 1402 - 12:27

افزایش سرانه بهره‌مندی شهروندان از حوزه آی تی با احداث کارخانه نوآوری

افزایش سرانه بهره‌مندی شهروندان از حوزه آی تی با احداث کارخانه نوآوری

اقدامات انجام یافته در رابطه با راه اندازی کارخانه نوآوری شهرداری تبریز در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تبریز بررسی شد.

شهریور سال گذشته آئین انعقاد تفاهم‌نامه راه‌اندازی کارخانه نوآوری تبریز مابین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری تبریز با حضور معاون وقت علمی و فناوری رئیس جمهور شهریور برگزار شد تا سومین شهر دانش بنیان و فناوری کشور بیش از پیش در مسیر شکوفایی و نوآوری گام بردارد.

بر همین اساس یکصد و سی و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز صبح امروز با حضور دکتر فلاح مشاور فناوری و نوآوری استاندار آذربایجان‌شرقی، دکتر جعفری راد رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی و دکتر امامی رئیس بنیاد ملی نخبگان برگزار شد و اقدامات انجام یافته در رابطه با راه اندازی کارخانه نوآوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

شکاف عمیق تبریز با دیگر شهرها در زمینه صنایع فناورانه

شهردار تبریز در این جلسه اظهار کرد: بر اساس تفاهم نامه امضا شده مقرر بود بحث کارخانه نوآوری به طو مشترک توسط شهرداری و معاونت فناوری رئیس جمهور پیگیری و راه اندازی شود. طرح یک فوریتی این کارخانه امروز ارائه می‌شود تا در صورت مساعدت، این موضوع آغاز شود.

یعقوب هوشیار با بیان اینکه این کارخانه می‌تواند مانع جریان مهاجرت نخبگان شود، افزود: اگر دولت بخواهد برای ۸۰۰ نفر اشتغال ایجاد کند، ۵۰۰ میلیارد باید هزینه کند ولی با کارخانه‌ فناوری تنها ۱۰۰ میلیارد هزینه خواهد شد. تبریز جوانان مستعدی دارد و نفرات برتر علمی کشور از این شهر هستند که یکی از موضوعات مهم در این حوزه اشتغال است.

وی مکان مورد نظر برای راه اندازی کارخانه نوآوری را هشت سوله از پارک باغشمال عنوان کرد و گفت: این کارخانه باید نزدیک به دانشگاه باشد. فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به خصوص بعد از مقطع دکترا، ارتباط خود را با دانشگاه قطع می‌کنند. این مکان به مرکز شهر، دانشگاه و… نزدیک است و می‌تواند ارتباط موثری با دانشگاه داشته باشد. تلاش داریم پارکینگی با ظرفیت یک هزار دستگاه در آن محدوده ایجاد کنیم تا ترافیک مطرح شده نیز حل می‌شود.

هوشیار ادامه داد: تبریز در حوزه صنایع فناورانه با شهری مثل اصفهان گاهی پنج برابر فاصله دارد و با احداث این کارخانه سرانه شهری از نظر بهره‌مندی مردم از حوزه آی تی نیز افزایش می‌یابد. این هشت سوله برای این حوزه ناچیز است و باید به فکر فضاهای جدید باشیم.

به گفته شهردار تبریز، شهرداری تهران پهنه‌ای برای این کار تعیین کرده است و عوارض ساختمان‌های فناورانه را رایگان کرده و ما نیز در حال مطالعه این موضوع هستیم.

معرفی تبریز به عنوان شهر پیشرو در حوزه فناوری

شهرام دبیری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در خصوص لزوم راه اندازی کارخانه نوآوری تصریح کرد: نوآوری در ایران نوپا بوده و اگر بهتر عمل نکنیم، نیروهای متخصص ما در دیگر کشورها جذب می‌شوند. باید زمینه را فراهم کرده و مانع از جذب فکرهای خلاق توسط کشورهای پیشرفته دنیا باشیم.

وی استفاده از فناوری را به معنی تولید ثروت برای کشور دانست و افزود: می‌توانیم تبریز را به عنوان شهری پیشرو در این حوزه معرفی کنیم. مشارکت شهرداری در این زمینه مطلوب است و باید بستری برای حمایت از شرکت‌های کوچک و بزرگ باشد.

فعالیت ۹۰۰ شرکت نوآوری در آذربایجان‌شرقی

مشاور فناوری و نوآوری استاندار آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه از ضرورت ایجاد فضای فیزیکی برای سه هزار شرکت در سطح استان خبر داد و گفت:۹۰۰ شرکت نوآوری در آذربایجان‌شرقی وجود دارد که ۲۸۰ مورد آن مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان است.

عبدالرضا فلاح ادامه داد: تبریز دارای رتبه سوم دانش‌بنیان و فناوری در کشور است. ۹ کارخانه نوآوری در سطح کشور فعال بوده و چهار کارخانه نیز در دست ساخت است. امیدوارم با همت شهردار تبریز بتوانیم بهتر از دیگر شهرها این کارخانه را راه‌اندازی کنیم.

فلاح، کارخانه نوآوری در شهرها را رویکردی جدید در حوزه توسعه شهری و فناوری عنوان کرد و افزود: نوآوری، کاربری جدیدی است که تعریف شده و در ماده صد نیز ارائه می‌شود. هدف این است که از بافت‌های قدیمی ارگانیک و موجود، بتوان طرح‌هایی مبتنی بر خلاقیت نوآوری و با حداقل سرمایه‌گذاری نقاط کانونی در شهر ایجاد شود و کسب و کارهای نوآورانه در شهر ایجاد شود.

جوانان خلاق دسترسی به کارخانه‌های فناوری و مراکز رشد ندارند

در این بین رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی نیز خاطرنشان کرد: جوانان خلاقی در تبریز داریم که دسترسی به کارخانه‌های فناوری و مراکز رشد ندارند. در فضای شهری باید بسترسازی لازم برای کمک به این افراد را انجام دهیم.

مهرداد امامی ادامه داد: برای تحقق این کار، باید تمام عوامل مرتبط دست در دست هم دهند و شهرداری تنها نباشد. با تدبیر استاندار آذربایجان‌شرقی، هم‌افزایی بین بخشی بین دستگاه‌های ذیربط با حوزه فناوری ایجاد شده است.

سعید جعفری راد، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی نیز اظهار کرد: راه اندازی کارخانه نوآوری تبریز اگر محقق شود، جزو آخرین‌ها خواهد بود و بر همین اساس باید بهترین باشد.

وی افزود: اگر این هشت سوله به حوزه صنایع نرم و هویت‌ساز اختصاص یابد و هنرهای ایرانی اسلامی با عنصر فناورانه محقق شود، به دوهدف می‌رسیم. بدین ترتیب ضمن سود دهی برای جوانان، فرهنگ سازی نیز صورت می‌گیرد.

در نهایت طی جلسه امروز شورای اسلامی شهر تبریز لایحه شهرداری تبریز مبنی بر مشارکت شهرداری تبریز در ایجاد و راه‌اندازی کارخانه نوآوری در ۸ سوله پارک باغشمال به صورت یک فوریت اعلام وصول شد و در ادامه یک فوریت لایحه به تصویب رسیده و به کمسیون‌های فناوری و حقوقی ارجاع داده شد. ()

برچسب ها : ، ،


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.