کد خبر : 42913
تاریخ انتشار : پنجشنبه 29 مرداد 1405

پرنیان: ۱۰۰ میلیون دلار ارز تولید را به آذربایجان‌شرقی بسپارید؛ مسؤولیتش با ما

پرنیان: ۱۰۰ میلیون دلار ارز تولید را به آذربایجان‌شرقی بسپارید؛ مسؤولیتش با ما

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با ارائه پیشنهاد واگذاری حداقل ۱۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی مورد نیاز استان، خواستار اجرای یک طرح پایلوت تا پایان سال شد و گفت: اختیار تصمیم‌گیری، مسؤولیت اجرا و پاسخگویی را یکجا می‌پذیریم تا روند تأمین ارز واحدهای تولیدی کوتاه و عملیاتی شود.

آی نیوز : صابر پرنیان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی امروز در یکصد و بیست‌وششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی که با حضور معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، استاندار آذربایجان‌شرقی، هیئت نمایندگان اتاق تبریز و فعالان بخش خصوصی برگزار شد، با قدردانی از سفر فشرده و کاری محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، به استان، اظهار کرد: بخشی از مشکلات ارزی استان را می‌توان بدون نیاز به تصمیم‌گیری خارج از وزارت صنعت، معدن و تجارت و با یک الگوی آزمایشی در داخل همین مجموعه حل کرد.
وی با اشاره به سهم قابل توجه تولید از مصرف ارز کشور افزود: بخش مهمی از منابع ارزی برای تأمین قطعات، تجهیزات، مواد اولیه و ماشین‌آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی اختصاص می‌یابد، اما در سال گذشته سهم ارزی پیش‌بینی‌شده برای آذربایجان‌شرقی به‌طور کامل محقق نشد.
رئیس سازمان صمت آذربایجان‌شرقی ادامه داد: پرونده‌های تأییدشده در استان برای طی مراحل بعدی به دفاتر تخصصی ارسال می‌شد و گاه برای مدت طولانی در این فرآیند باقی می‌ماند؛ موضوعی که تأمین به‌موقع نیازهای ارزی واحدهای تولیدی را با مشکل مواجه کرد.
پرنیان پیشنهاد کرد: برای نیمه دوم سال ۱۴۰۵ حداقل ۱۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی مورد نیاز استان در اختیار خود استان قرار گیرد و اختیار تصمیم‌گیری، مسئولیت اجرا و پاسخگویی نیز به مجموعه استانی واگذار شود.
وی گفت: آمادگی داریم این مدل را تا پایان سال به‌عنوان یک طرح پایلوت اجرا کنیم و پس از ارزیابی نتایج، در صورت موفقیت، سازوکار تفویض بخشی از اختیارات ارزی به استان‌ها از سال آینده طراحی و اجرا شود.
پرنیان بیان داشت: «این اختیار را به استان بدهید؛ مسؤولیتش را هم می‌پذیریم و در مقابل، پاسخگوی نتایج آن نیز خواهیم بود.»
به گفته وی، این مدل می‌تواند ضمن کوتاه‌کردن مسیر تخصیص ارز، سرعت تأمین مواد اولیه، قطعات و ماشین‌آلات واحدهای تولیدی را افزایش دهد.
وی همچنین خواستار رسیدگی موردی به پرونده فعالان اقتصادی شد که به‌دلیل مشکلات ناشی از فرآیندهای اداری و تصمیمات دستگاه‌های مختلف، با جرایم سنگین مواجه شده‌اند و افزود: در برخی موارد، صادرکننده یا تولیدکننده بدون آنکه عامل اصلی مشکل باشد، با جریمه‌های میلیاردی روبه‌رو شده است.
رئیس سازمان صمت آذربایجان‌شرقی در پایان خاطرنشان کرد: این استان ظرفیت بالایی در تولید و صادرات دارد و با کاهش موانع ارزی و اداری، می‌توان بخش قابل توجهی از مشکلات فعالان اقتصادی را برطرف و مسیر تولید و صادرات را هموارتر کرد.

برچسب ها :


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.