افق گردشگری «تبریز ۲۰۱۸» در گرو حمایتهای ملی/ مدیریت واحد، نیاز مبرم اداره شهرها
شهردار تبریز، جایگاه گردشگری شهر تبریز را حامل دستاوردهای ملی عنوان کرد و گفت: انتظارات و حمایتها از مباحث گردشگری تبریز، باید به صورت توام و با پشتوانه اراده ملی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر صادق نجفی، هفتمین همایش ملی شهر ایدهال کیش، با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ افتخاری است برای ایران اسلامی؛ چرا که یک شهر از شهرهای ایران اسلامی توانسته شاخص های موجود برای این انتخاب مهم را به خود اختصاص دهد.
وی اضافه کرد: آماده سازی مقدمات لازم در این میزبانی فقط بر عهده شهر تبریز نیست و این اتفاق فرا ملی، نیازمند یک عزم ملی است.
شهردار تبریز، اظهار داشت: در این راستا، به ریاست محترم جمهور و بخشهای مختلف دولتی بارها عرض کردهام که دستاوردهای گردشگری بینالمللی تبریز، در خدمت اهداف کشوری است و از این رو، حمایتها از آن باید در سطح ملی مورد توجه قرار بگیرد؛ چرا که این اتفاق مهم، ممکن است قابلتکرار نباشد.
دکتر نجفی در ادامه با اشاره به قوانین حوزه شهرداری گفت: شهرداریها در قوانین و مقرارات جمهوری اسلامی ایران یک نهاد عمومی صد درصد غیر دولتی است. قانون سال۱۳۴۴ که قانون مناسبی بوده و برای شهرداری ها جایگاه مهمی ترسیم کرده است اما برخی اصلاحات بعدی، این قانون را مورد چالش قرار داده است.
وی ادامه داد: تا زمانی که یک شهر به خصوص در کلانشهرها نتواند مدیریت واحد شهری را برقرار کند، نمیتوان به تحقق اهداف ایدهآل امیدوار بود.
شهردار تبریز، متذکر شد: شهرداری تنها به عنوان یکی از پازلهای چندگانه مدیریت شهر در کنار سایر دستگاه های دولتی قرار دارد؛ پس اگر بخواهیم مشکلات شهری را در حوزه های مختلف حل کنیم باید سریعاً مدیریت واحد شهری راحداقل در کلانشهرها اجرا کنیم.
دکتر نجفی با بیان اینکه هماکنون نزدیک به ۷۵ درصد جمعیت کشورمان در شهرها زندگی می کنند، افزود: از این میران نزدیک به ۴۲ درصد از مردم ما در ۷ کلانشهر زندگی می کنند. مدیریت این شهرها باید کارامد باشد؛ در صورتی که موضوعات، یکپارچگی لازم را نداشته باشد، با مشکلات اساسی مواجه خواهیم بود.
وی یادآور شد: اخیرا دولت تدبیر و امید لایحه مدیریت واحد شهری را به جریان انداخته است و خوشبختانه این موضوع پیگیری می شود و انشالله در مجلس هم با دقت نظر، روند بررسی، تصویب و ابلاغ شود.
شهردار تبریز، اظهار داشت: در یکی دو سال گذشته در حوزه زیر ساختهای گردشگری کشور اتفاقات مهمی افتاده که تحقق اهداف آن نیازمند یک سری هماهنگیها است.
دکتر نجفی اضافه کرد: در این راستا، نیازمندیم بخشی از مقررات را اصلاح کنیم مثلا در رابطه با هتلداری و خدمات گردشگری، قوانین و مقررات شهرداریها با سازمان میراث فرهنگی تفاوتهایی دارد که باید طی یک تعامل هدفمند، هماهنگ شود.
وی خاطرنشان کرد: البته در این رابطه کمیته و ستاد ملی تشکیل شده است اما در استان با مسولیت استانداری و شهرداری تبریز، ستاد ویژه ای ترتیب داده شده است و پرداخت ویژه ای به مباحث سرمایه گذاری در حوزه گردشگری میشود و کمیته های فعالی نیز راه اندازی شده است.
شهردار تبریز، به تسهیلات گردشگری شهر تبریز اشاره کرد و گفت: در حوزه های مختلف سرمایه گذاری از جمله مسایل تفریحی، خدماتی، هتل داری و سایر موضوعات مرتبط با گردشگری، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شده است و سرمایه گذاران میتوانند با مراجعه به سایت شهرداری و سازمان گردشگری از مشوق های ویژه سرمایه گذاری در تبریز اطلاع حاصل کنند.
دکتر نجفی متذکر شد: همسویی دولت، اتفاق مبارکی در تبریز است و کمیته شهرداری تبریز و میراث فرهنگی به جد بر این مهم اقدام می کنند.
وی گفت: سرمایه گذاران در حوزه های مختلف گردشگری از عوارض و حتی بعضاً از نوسازی معافاند و برای گرفتن زمین از شهرداری کمیته خاص ماده ۵ در این رابطه، تسهیلکننده کار خواهد بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰