موسیقی عاشیقی در گذر نسل ها سینه به سینه مردم آذربایجان منتقل شده است
پژوهشگر داستان ها و حکایت های قدیمی آذربایجان و عاشیق ها گفت: موسیقی عاشیقی به دلیل بهره گرفتن از بن مایه های فرهنگی، اخلاقی و نکات حکمت آموز توانسته در دوران های مختلف در میان مردم به حیات خود استمرار بخشد و در گذر نسل ها، سینه به سینه منتقل شده و موجبات حفظ مصادیق فرهنگی ما را فراهم آورده است.
به گزارش خبرنگار مهر ، عاشیق حسین ساعی ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران برگزاری جشنواره برای معرفی و رقابت عاشیق های منطقه که بیشترین گروه سنی آن جوانان هستند را می توان به مثابه جشنی برای فرهنگ در نظر گرفت که در آن آموزه های اخلاقی و حرفه ای نیز مورد توجه قرار می گیرد.
مولف بیش از ۵۵ جلد کتاب در زمینه فرهنگ فولکلور و عاشیق های آذربایجان، برگزاری دومین جشنواره منطقه ای موسیقی عاشیقلار، تاثیر فرهنگی بسیار عمیق اینگونه اقدامات را مورد تاکید قرار داد و افزود: اولین جشنواره عاشیقلار و یادواره عاشیق توفارقانلی در آنسوی مرزهای کشور هم در محافل ادبی و هنری مورد بحث و صحبت قرار می گرفت و بر اهمیت آن در خصوص حفظ این فرهنگ غنی تاکید می شد.
عاشیق حسین ساعی انتخاب موضوع یادواره خسته قاسم تیکمه داشلی، عارف و شاعر بزرگ آذربایجان را گامی بسیار موثر و شایسته در جهت یادآوری نمودن اشعار حکمت آموز وی دانست و گفت: ترویج این کلمات و اشعار می تواند فضایی بسیار متفاوت و سازنده را در جمع هنرمندان موسیقی عاشیقی ایجاد کند زیرا کسی که اشعار خسته قاسم را می خواند، باید به لحاظ فکری و اخلاقی و رفتاری، نظیف و مبادی آداب باشد؛ خواندن اشعار خسته قاسم کار هر کسی نیست.
داستان ها و حکایت های قدیمی آذربایجان و عاشیق ها در قالب ۵۵ عنوان کتاب به چاپ رسیده که از جمله آنها دو کتاب «عاشیق خسته قاسیم» و «من قاسیم ام سینم حاقین کلامی (خسته قاسمین سفرلری)» هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰