حداقل ۶ سال برای انتفال آب به دریاچه ارومیه لازم است
مسئول زیستگاههای خشکی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: حداقل ۶ سال زمان برای انتقال آب رودخانه زاب به دریاچه ارومیه نیاز است.
حجت جباری اظهار داشت: حداقل ۶ سال زمان برای انتقال آب رودخانه زاب به دریاچه ارومیه نیاز است و در صورتی پروژه انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه در موعد مقرر عملی خواهد شد که منابع مالی لازم برای این مساله تامین شود.
وی تصریح کرد: مقرر شده ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب از طریق رودخانه زاب به وسیله لوله به طول ۳۷ کیلومتر منتقل شود؛ همچنین احداث تونل و سد نیز در مسیر این لوله ۳۷ کیلومتری در دست انجام است.
مسئول زیستگاههای خشکی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی عنوان داشت: حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی حاشیه دریاچه ارومیه مکانیزه شده است که براساس برنامهریزیها تا ۱۰ سال آینده کل اراضی حاشیه دریاچه ارومیه مکانیزه میشود و با مکانیزه شدن کل اراضی کشاورزی حاشیه دریاچه ارومیه حدود ۴۰ درصد از مشکل آب دریاچه ارومیه حل خواهد شد.
جباری در ادامه با بیان اینکه سالانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب از طریق دریاچه ارومیه به آذربایجان شرقی منتقل میشود، افزود: این میزان آب میتوانست از سایر منابع آبی از قبیل رودخانه ارس تامین شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: احداث جاده شهید کلانتری هیچ نقشی در کاهش آب دریاچه ارومیه نداشته است و این پل نمیتواند مانع رسیدن آب از چشمههای آب موجود در دریاچه به داخل این دریاچه شود ولی رسوبگذاری از جمله عواقب اساسی احداث این روگذر در دریاچه ارومیه بوده است.
مسئول زیستگاههای خشکی دریاچه اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اعلام کرد: علاوه بر این برهم زدن جریانهای دریایی نیز از جمله عواقب دیگر احداث این روگذر در دریاچه ارومیه بوده است.
وی اذعان داشت: وظیفه اصلی اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی احیای تالابهای موجود در اطراف این دریاچه بوده است و در این راستا تالابهای آغگل، سولدوز و کالیبران احیا شده است.
جباری گفت: در راستای حفاظت از محیط زیست موجود در اطراف دریاچه، این اداره کار انتقال علوفه و ایجاد آب انبار برای حیوانات حاشیه دریاچه ارومیه را بر عهده گرفته است که حدود دو سال است که هیچ حیوانی به خارج از دریاچه ارومیه نرفته است.
این مسئول متذکر شد: زمانی بحث بارور کردن ابرها به روش یونیزاسیون برای حل مشکل دریاچه ارومیه مطرح بود که بنا به دلایلی از قبیل کمبود منابع مالی نتوانستیم با شرکتهای اروپایی که در این زمینه فعالیت میکنند هماهنگی لازم جهت این کار انجام دهیم و کار بارور کردن ابرها برای رفع مشکلات کم آبی این دریاچه دیگر در دستور کار دولت قرار ندارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰