کد خبر : 39197
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 خرداد 1404 - 12:59

ترافیک تبریز: از چالش تا راه‌حل؛ گفت‌وگو با مدیرکل مهندسی و ایمنی ترافیک

ترافیک تبریز: از چالش تا راه‌حل؛ گفت‌وگو با مدیرکل مهندسی و ایمنی ترافیک

آی نیوز، علی عباسی – ترافیک، معضلی جهانی است که در لیست پنج مشکل اصلی دنیا قرار دارد و در این راستا، ایمنی در ترافیک اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند.

ترافیک، معضلی جهانی است که در لیست پنج مشکل اصلی دنیا قرار دارد و در این راستا، ایمنی در ترافیک اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند. برای کاهش تصادفات و پیامدهای ناگوار آن، لازم است بهینه‌سازی‌هایی در چهار حوزه کلیدی قوانین، عوامل انسانی، وضعیت جاده و خیابان، و همچنین وضعیت خودروها صورت گیرد. ترافیک تبریز: از چالش

در همین راستا، شهرداری تبریز با درک عمیق از اهمیت این موضوع، برنامه‌ریزی‌های جامعی برای کاهش تصادفات و خسارات جانی و مالی شهروندان تدارک دیده است. هدف نهایی، ارتقای وضعیت حمل‌ونقل درون‌شهری و تضمین سفری ایمن‌تر برای همگان است.

از اقدامات چشمگیر شهرداری تبریز در این زمینه می‌توان به نصب چراغ‌ها و علائم ترافیکی مدرن و همچنین رفع سد معبر به عنوان دو گام مهم و مؤثر اشاره کرد. علاوه بر این، راه‌اندازی پل‌های عابر پیاده و ادامه تلاش‌ها برای رفع سد معبر، از دیگر برنامه‌های در دست اقدام شهرداری است تا با حداقل‌سازی تصادفات، رنج‌ها و خسارات روحی و جسمی شهروندان به طور چشمگیری کاهش یابد.

در همین راستا، این هفته میزبان مهندس هومن فرساد، مدیرکل مهندسی، ایمنی و ترافیک تبریز بودیم. شما را به خواندن گفتگویی جامع و روشنگرانه با ایشان دعوت می‌کنیم تا از جزئیات برنامه‌ها و پروژه‌های آتی در حوزه ترافیک و ایمنی تبریز بیشتر بدانید.

مصاحبه : علی عباسی

 

آقای فرساد آیا آماری در خصوص آمار و محوزهای پرتصادف شهر تبریز دارید؟  کدام یک از محورهای تبریز تصادفات بیشتری را شاهد هستیم؟

سال گذشته بر اساس آمارهای پلیس راهور، ۱۳۶ نفر فوتی از شهروندان عزیز داشته ایم که بیش از نیمی  از تصادفات منجر به فوت در چند مسیر، معبر و خیابان اتفاق می افتد، یکسری معابر است که سعی می کنیم با نصب تابلو، بنر، آشکارسازی و در صورت امکان نصب سرعت کاه احتمال تصادفات را به حداقل کاهش دهیم. ما به دنبال این بوده ایم که با کاهش سرعت اتومبیل ها در این مسیر ها از شدت تصادفات احتمالی بکاهیم.

تصادفاتی که اشاره کردید اکثرا در کدام محورها و خیابانها اتفاق می افتذ؟
بالغ بر ۵۰ درصد تصادفات منجر به فوت در هفت محور اتفاق می افتد مسیر بی آرتی یکی از این مسیرهاست که متاسفانه تعداد فوتی ها در این مسیر بالاست. بلوار خلبان از میدان آذربایجان تا اول مایان، کمربند میانی، جاده سنتو و دیزل آباد از جمله معابری هستند که تصادفات منجر به فوت در این معابر اتفاق می افتد و در این مسیرها متاسفانه تعدادی از شهروندان را از دست داده ایم. همچنین در مسیر چای کنار که کمک زیادی به تردد شرقی غربی تبریز می کند، متاسفانه در این  مسیر هم تعدادی از شهروندان جان خود را از دست اند. جاده تهران هم یکی از مسیرهای پرخطری است که تعدادی از شهروندان در این مسیر فوت شده اند.
البته این را هم باید عرض کنم که عمده فوتی های سال گذشته در اتوبان پاسداران اتفاق افتاده است و این یک مسئله ناراحت کننده است که باید اقدامات کافی برای رفع این موضوع در این مسیر انجام دهیم. با جلساتی که با همراهی پلیس راهور، شهرداری های مناطق و ستاد مرکزی صورت گرفته است انشالله اقدامات خوبی در این زمینه انجام خواهد گرفت. به دنبال این هستیم که با اتخاذ تمهیدات میزان تصادفات منجر به فوت در این مسیر را به صفر برسانیم.

تعداد فوتی ها در اتوبان پاسداران اکثرا عابر پیاده بوده اند؟
بله. اکثر فوتی ها در تصادفات اتوبان پاسداران عابرین پیاده هستند. نزدیک نیمی از فوتی های تصادفات شهر تبریز عابرین پیاده هستند که متاسفانه با اتوبوس یا موتورسیکلت یا خودرو سواری تصادف کرده و جان خودشان را از دست می دهند.

آقای فرساد اشاره کردید که در تعدادی از مسیرها و محورها میزان تصادفات بالاست. چه عواملی باعث میزان بالای تصادفات در این مسیرها و محورها شده است؟ آیا شهروندان آنگونه که باید مسائل اینی را رعایت نمی کنند یا اینکه علائم ایمنی وجود ندارد؟ یا امکانات مورد نیاز برای تامین ایمنی عابران کافی نیست؟
در کل کشورمان بالغ بر ۸۰درصد تصادفات به دلیل خطای انسانی صورت می گیرد اما اگر بخواهیم در خصوص  تبریز  صحبت کنیم، باید عرض کنم که بالای ۷۰درصد تصادفات منجر به فوت دو دلیل اصلی داشته است. یکی از دلایل عدم توجه به جلوست و دلیل دوم که در ۷۰درصد تصادفات منجر به فوت است عدم کنترل وسیله نقلیه است. که این موضوع نیز به دلیل سرعت غیر مجاز اتفاق می افتد . وقتی رانند با سرعت غیرمجاز رانندگی می کند وقتی در لحطه عابر پیاده را مشاهده می کند به دلیل سرعت بالا و غیر مجاز نمی تواند خودرو را کنترل کند و متاسفانه تصادف صورت می گیرد. این یک چالش برای ماست که متاسفانه در هنگام رانندگی به وضعیت خیابان توجه نمی کنند و از سرعت مقرره نصب شده در تابلو ها تخطی می کنند. مثلا سرعت مقرره در چای کنار ۶۰ کیلومتر است و یا در اتوبان پاسداران سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت تعیین شده است.
در حالی که اکثرا مشاهده می کنیم با سرعت بالای ۱۰۰ کیلومتر در ساعت هم رانندگی می کنند!
بله. می خواهم یک نکته ترافیکی خدمت شما عرض کنم. راننده ای که با سرعت ۶۰ در خیابان تردد می کند، خوانندگان عزیز دقت کنند این به این معنی است که در عرض یک ثانیه ۱۶ متر حرکت می کند کافی است که ما یک ثانیه به جلو نگاه نکنیم و در همین یک ثانیه ۱۶ متر جلو تر هستیم. کسی که با سرعت یکصد کیلومتر رانندگی می کند، در یک ثانیه نزدیک ۲۸ متر مسافت طی می کند. ما برای انسانها یک زمان معقول انجام عکس العمل داریم. یعنی یک فرد در این زمان عکس العمل نشان می دهد وقتی شما فردی را می بینید و یا اتفاقی را می بینید تا مغز فرمان دهد و پدال ترمز گرفته شود، زمانی بین یک و دو دهم ثانیه (۱.۲) تا یک و نیم ثانیه زمان می برد. در این یک و نیم ثانیه اگر با ۱۰۰ کیلومتر حرکت کنید بالای ۴۰ متر حرکت کرده اید و هنوز پایتان به پدال ترمز نخورده است. به نظر شما چه اتفاقی می افتد؟ مسافت توقف هم و طول ترمز هم وجود دارد که این مسئله ایجاد تصادف را غیر قابل اجتناب می کند.
پس رانندگی با سرعت مطمئنه ضروری است؟
من در ادامه می خواستم به این موضوع بپردازم. سرعت مقرره با توجه به شرایط خیابان و جاده باید تغییر یابد. این به سرعت مطمئنه تبدیل می شود. خودروی من یک شرایطی دارد، وضعیت روحی و جسمی راننده یک شرایطی است و جاده و مسیر هم شرایطی دارد. همه این شرایط دست به دست هم می دهند و در نتیحه این شرایط به یک سرعت قابل قبولی می رسیم که این سرعت سرعت مطمئنه است. که اصولا باید زیر سرعت مقرره باشد. وقتی ما اعلام می کنیم که سرعت مقرره پاسداران ۷۰ کیلومتر است در زمان بارش برف و باران نباید با این سرعت در پاسداران حرکت کنیم. و این حرکت معقولی نیست و سرعت مطمئنه در آن زمان شاید ۴۰ و ۳۰ باشد.

آقای فرساد بفرمایید در زمینه ایمنی ترافیک در شهر ما چه کارهایی انجام گرفته است؟
بحث ایمنی ترافیک مقوله ای است که در چند زمینه باید آن را مورد توجه قرار داده و اجرا کنیم. برخی از این محورها در اختیار شهرداری تبریز است و برخی موارد نیز خارج از اختیار شهرداری تبریز و در اختیار سایر ارگان ها است. کیفیت خودروها، رعایت استانداردها ، بحث های آموزش و پرورش و اینکه باید این نهاد در مورد فرهنگسازی اقدامات را انجام دهد، یا اینکه علوم پزشکی چه کارهایی بعد از تصادفات باید برای رسیدگی به وضعیت مجروحین انجام دهد. این ها موضوعاتی هستند که خارج از احاطه شهرداری تبریز هستند. اما شهرداری تبریز بیشتر اقداماتی را انجام می دهد که وقتی یک راننده به هر دلیلی نتوانست ماشین خود را به صورت مناسب هدایت و کنترل کند در این هنگام ما با یکسری تجهیزات و امکاناتی صدمه و خسارت را هم به لحاظ تجهیزات و هم به لحاظ جسمی، به حداقل برسانیم.
مثلا چه امکاناتی باید ایجاد شود؟
در اتوبان ها باید گاردریل و نیوجرسی بتنی باید تعبیه شود. این وظیفه ماست که گاردریل های معیوب را سریعا تعمیر کنیم و آنها را آشکارسازی کنیم و بازتابنده نور در گاردیل ها باید نصب کنیم، باید طول گاردیل ها را افزایش دهیم. این ها همه وظایف ماست. خط کشی و علائم افقی سطح خیابان و تمامی نوشته ها و علائم. انجام خط کشی های محوری و بهبود کیفیت این خط کشی ها.
ما در تبریز ۵ هزار کیلومتر شبکه معابر داریم شهرداری موظف است به تمامی این معابر رسیدگی کند. نصب تجهیزات ترافیکی و آشکارسازی، رسیدگی به ایمنی کنارگذرها و روگذرها هم از جمله مسائلی است که شهرداری وظیفه رسیدگی به آن را بر عهده دارد.
از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید از شما سپاسگذاریم.

من هم از شما تشکر می کنم.
پایان

ترافیک تبریز: از چالش

 


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.