کد خبر : 6351
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 اسفند 1395 - 3:52

توسعه فضای سبز با توزیع متناسب در سطح شهر / حرکت کلی فضای سبز بر مدار برنامه مدون مطالعاتی

توسعه فضای سبز با توزیع متناسب در سطح شهر / حرکت کلی فضای سبز بر مدار برنامه مدون مطالعاتی

 شهردار تبریز با بیان این‌که حرکت کلی فضای سبز تبریز در مدار یک برنامه مدون مطالعاتی پیش می‌رود، از جهش اساسی در این زمینه خبر داد.

دکتر صادق نجفی همزمان با  هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، با آیت الله شبستری، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه تبریز دیدار کرد.

دکتر نجفی در این دیدار با اشاره به این که  شهرداری تبریز ماموریت‌های زیست‌محیطی خود را با پشتوانه نیازسنجی‌های لازم، با جدیت پیگیری می‌کند، یادآور شد: در نبود مدیریت واحد شهری، شهرداری تبریز به عنوان یکی از پازل‌های مدیرتی شهر، تمام ظرفیت های خود را در خدمت بهبود سرانه سبز شهر به کار گرفته است؛ خوشبختانه این امر تا کنون با هماهنگی و تعامل سازمده دستگاه‌های مرتبط همراه بوده که از جمله می‌توان به حمایت اداره‌کل راه‌و‌شهرسازی برای احداث ۱۱ پارک محله‌ای و انبوه‌کاری  ۴۵۰ هکتاری در آرپا دره‌سی اشاره کرد.

شهردار تبریز تحول اساسی در فضای سبز عون‌بن‌علی را یادآور شد و گفت: در ۹۳ و ۹۴ مجموعاً ۱۰۰هکتار و امسال ۲۰۰ هکتار به وسعت مجموعه عون‌ابن‌علی افزوده شده است؛ این وسعت با کاشت درختان مقاوم و متناسب با اقلیم تبریز و همچنین اجرای روش‌های مکانیزه آبیاری، شهر تبریز را از یک موهبت سبز و ارزشمند برخوردار ساخته است.

وی حفاظت از منابع آبی را از جهت‌گیری‌های مهم فضای سبز شهرداری تبریز خواند و افزود: پرهیز از آبیاری‌های دستی، اجرای فناوری‌های آبیاری و انتخاب گونه‌های مقاوم درخت و گل، موجب شده  در یکسال اخیر، ۵۰۰ هزار مترمکعب در مصرف آب خام شهر صرفه‌جویی شود.

دکتر نجفی با اشاره به این که سعی داریم توسعه فضای سبز با توزیع متناسب در سطح شهر همراه باشد، گفت: اجرای جنگل‌کاری در مجاورت ۵۰ هکتار از آرامستان وادی رحمت و شهرک اندیشه، نقش موثری در تلطیف وضعیت آب‌و‌هوایی این محدوده صنعتی شهر خواهد داشت.

شهردار تبریز حفاظت از کاربری‌های فضای سبز را ضرورت نخست توسعه فضای سبز خواند و یادآور شد:  در سال‌های نه چندان دور، با تعریف نادرست منابع درآمدی، شاهد تغییر کاربری مجموعه باغلارباغی در کمیسیون ماده ۵ بودیم؛ با این حال خوشبختانه با حمایت‌های مدیریت استان، کاربری فضای‌سبز در این تفرجگاه مهم تثبیت  و در طرح‌های کاشت بهاره ۹۶ لحاظ شده است.

وی متذکر شد: حدود ۵ هکتار از وسعت ائل‌گلی، سالیان متمادی، با وضعیت بلاتکلیف مواجه بود؛ با این شهرداری تبریز با صرف ۷.۵ میلیارد تومان، ضمن نجات باغات این وسعت از خشکی و نابودی قطعی، مشکل چندین‌ساله مالکان آن‌ها را نیز مرتفع کرد.

دکتر نجفی یادآور شد: علی‌رغم این‌که اتوبان کسایی قانوناً در اختیار شهرداری تبریز نیست، در یک سال گذشته، بدنه‌سازی سبز در شیب‌های تند این اتوبان اجرا شده است.

وی در پایان تاکید کرد: با تداوم این اقدامات، به استقبال بهار ۹۶ می‌رویم و امیدواریم با مشارکت شهروندان و حمایت مدیریت استان، بتوانیم کاستی‌های تاریخی فضای سبز شهر را جبران کنیم.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.