کد خبر : 6207
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 اردیبهشت 1396 - 7:41

شهردار تبریز: تبریز۲۰۱۸ دستاوردی بزرگ درخدمت اهداف ملی

شهردار تبریز: تبریز۲۰۱۸ دستاوردی بزرگ درخدمت اهداف ملی

مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی جهت بررسی برنامه های سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای پروژه تبریز ۲۰۱۸ با زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهور و شهردار کلانشهر تبریز نشستی برگزار کردند.

دکتر صادق نجفی شهردار تبریز در نشست مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقیانتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی، یک فرصت ارزشمند ملی برای تقویت شاخص‌های گردشگری کشور دانست.

وی افزود: تأثیرات «تبریز ۲۰۱۸» فراتر از محدوده جغرافیایی تبریز بوده و دستاوردی در خدمت اهداف اقتصادی، گردشگری و فرهنگی کشور است؛ این امر ایجاب می کند که اهدف و برنامه‌های آن، در یک نگرش ملی و با مشارکت عموم دستگاه‌های اجرایی مورد توجه قرار بگیرد.
نجفی اظهار کرد: تبریز ۲۰۱۸ یک موضوع ملی است که دستاوردهای آن در خدمت گردشگری کشور خواهد بود، از این رو نگرش ملی به این موضوع و نقش آفرینی دولت و نمایندگان  مردم در مجلس و شورا در این خصوص ضروری است.
معصومه آقایی پور نماینده مردم شبستر با گلایه از شرایط گردشگری در تبریز عنوان کرد: با وجود اینکه پروژه تبریز ۲۰۱۸ در دستورکار است، اما شاهد بودیم که در ایام نوروز هیچ نشانی از این پروژه در اماکن فرهنگی به خصوصی بر روی بلیط های گردشگری وجود نداشت.

وی ادامه داد: این در حالی است که بر روی بلیط های گردشگری تصاویری از اصفهان و شیراز به چشم می خورد اما تصویری از تبریز بر روی بلیط ها خالی بود.

آبدار مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در خصوص پروژه تبریز ۲۰۱۸ اظهار داشت: براساس نامه ای که استاندار تبریز به معاون اول ریاست جمهوری ارسال کردند مسئله اصلی در تبریز ۲۰۱۸ ساختار است.

وی توضیح داد: برای حل مسئله ساختار ۴ تا ۵ کمیسیون در تهران در استان آذربایجان شرقی تشکیل شده که اعضای آن کاملا مشخص است، این کمیسیون ها هر ماه نشست هایی برای بررسی ظرفیت های تبریز برگزار می کند.

آبدار ادامه داد: موضوع اعتبار برای پروژه تبریز ۲۰۱۸ مسئله ای است که در دولت باید پیگیری شود، انتظار می رفت ردیف بودجه ای در این خصوص در بودجه سالانه دیده شود اما متاسفانه دولت حتی یک ریال برای این رویداد بین المللی در بودجه سنواتی ندیده است.

محمدحسین فرهنگی در ادامه گفت: با توجه به شرایط اکوزیست استان آذربایجان شرقی و جاذبه های گردشگری تمام شهرستان های این استان بسته سیاستی از سوی سازمان میراث فرهنگی و وزارت ارشاد تقدیم شده است که در این بسته امکانات موجود را بررسی می کند.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر عنوان کرد: یکی از پیشنهاداتی که باید در این زمینه مدنظر گرفت رخدادهای فرهنگی، هنری است به طور مثال برنامه ای برای برگزاری جشنواره های سینمایی در نظر گرفت که نیازمند برآورد هزینه است.

مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر دولت پذیرفته که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی شود باید اولویت های کاری خود را بر روی پروژه تبریز ۲۰۱۸ تعریف کند.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما اگر دولت قصدی برای تبدیل تبریز به پایتخت گردشگری جهان اسلام ندارد برگزاری چنین جلساتی بی نتیجه خواهد بود بنابراین در گام اول دولت باید متعهد به مدیریت پروژه باشد.

وی گفت: اول دولت باید بپذیرد که می خواهد پروژه تبریز ۲۰۱۸ را عملیاتی کند سپس مشخص شود ما به عنوان مجلس چگونه می توانیم به آن ها کمک کنیم.

پزشکیان اظهار داشت: اگر دولت چنین پروژه ای را بپذیرد باید مانند برگزاری مسابقات جهانی فوتبال همه همت خود را برای فراهم کردن امکانات به کار گیرد.

سلمان خدادادی با اشاره به نشستی که با جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری داشته است، گفت: برآورد بنده از آن جلسه این بود که دولت آمادگی لازم برای برگزاری پروژه تبریز ۲۰۱۸ ندارد و هیچ برنامه ریزی در این زمینه در دستورکار نیست که این موضوع باعث ریختن آبروی تبریز است.

وی با بیان اینکه زمان زیادی را از دست داده ایم، اظهار داشت: انتظار داریم دولت همه همت خود را در این مسیر به کار گیرد و بداند نمایندگان نیز از تمام توان خود برای هماهنگ کردن سازمان ها استفاده خواهند کرد.

از سمن ها در پروژه تبریز ۲۰۱۸ استفاده شود

زهرا ساعی با اشاره به ظرفیت انجمن های مردمی عنوان کرد: در مسیر برگزاری تبریز ۲۰۱۸ می توانیم از مردم و انجمن های فرهنگی برای انجام کارهای فرهنگی، هنری استفاده کرد.

وی گفت: بنابراین لازم است که کمیته ای در مسیر برگزاری تبریز ۲۰۱۸ طراحی شود تا بتوان از تمام ایده های مردم استفاده و همه آن ها را در یک فضا جمع آوری کرد.     

یوسف داوودی نماینده مردم سراب تاکید کرد: لازم است به پتانسیل شهرهای مختلف آذربایجان شرقی توجه ویژه ای داشت و در طراحی برنامه عنوان کرد که هر شهری با شرایط آب و هوایی و پتانسیل گردشگری چه نقشی می تواند در پروژه تبریز ۲۰۱۸ داشته باشد.

یعقوب شیویاری نماینده مردم میانه عنوان کرد: زمانی که معاون اول ریاست جمهوری در پروژه تبریز ۲۰۱۸ نیست چطور می توانیم انتظار داشته باشیم دولت بتواند از عهده این پروژه برآید.

وی تاکید کرد: تبریز ۲۰۱۸ نیازمند اعتبار ویژه است که در این زمینه ضعف هایی به چشم می خورد.

طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ریز برنامه های تبریز ۲۰۱۸ گفت: ۲ موضوع خیلی مهم در این مسیر مدنظر است، اولی برگزاری نمایشگاه فراملی است که جایگاه آن در موزه تبریز در نظر گرفته شده است و مسئله دیگر ارسباران است که دومین اثر ملی در استان آذربایجان است.

وی ادامه داد: همچنین راه اندازی موزه فرش در تبریز یکی از اولویت های سازمان میراث فرهنگی است که بهره برداری از فاز یک آن به زودی عملیاتی می شود.

احمدی پور: اعتبار تبریز ۲۰۱۸ را در دولت پیگیری می کنم

زهرا احمدی پور با تاکید بر اینکه شکی نیست که استان آذربایجان غربی در اولویت دولت قرار دارد، گفت: زمانی که بنده به سازمان آمدم پایتخت گردشگری جهان اسلام در کمیسیون فرهنگی دولت به تصویب رسیده بود و از طریق وزارت ارشاد مراحل آن در حال پیگیری است.

وی گفت: اما برای بررسی پتانسیل های فرهنگی تبریز کمیته هایی در سازمان میراث فرهنگی تشکیل شده است تا مباحث تاریخی و میراثی نیز مدنظر قرار گیرد.

احمدی پور تاکید کرد: اما در این مسیر لازم است برش های زمانی و مکانی متعددی در برنامه ریزی برای تبریز ۲۰۱۸ انجام گیرد تا همه ظرفیت های استان دیده شوند.

معاون رئیس جمهور عنوان کرد: در مسیر برگزاری تبریز ۲۰۱۸ از تجربه مشهد ۲۰۱۷ استفاده خواهیم کرد البته در آن پروژه زمان ما بسیار کم بود و تنها توانستیم کارهای زیرساختی انجام دهیم و البته با تفاوت برنامه های ارشاد و سازمان نیز مواجه بودیم.

احمدی پور با اشاره به استفاده از ایده های مردمی گفت: ایام نوروز به ما ثابت کرد که سمن ها می توانند برنامه هایی بسیار شاد و پرطرفدار برگزار کنند و حتما در پروژه تبریز ۲۰۱۸ از این ظرفیت استفاده می کنیم.

وی توضیح داد: نوبخت در جریان برگزاری تبریز ۲۰۱۸ هست و بودجه این پروژه را در نظر دارد با این حال امروز موضوع اعتبارات را در هیات دولت پیگیری خواهم کرد.

احمدی پور همچنین در ادامه به تبدیل شدن سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه گفت: هرچند که مصوبه مجلس را قانون می دانیم اما اعتقاد داریم از آنجائیکه مطالعات پژوهشی بر روی این موضوع صورت نگرفته است تبدیل سازمان به وزارتخانه با روح برنامه ششم مغایرت دارد.

تبریز ظرفیت برگزاری برنامه های سینمایی را دارد

حیدریان رئیس سازمان سینمایی و معاون وزیر ارشاد و فرهنگ گفت: متاسفانه ما در جریان پروژه تبریز ۲۰۱۸ نبودیم و نمی توانیم در خصوص برنامه های سازمان سینمایی گزارشی ارائه دهیم اما قطعا استان آذربایجان شرقی با ظرفیت های فرهنگی که دارد می تواند میزبان ۲ برنامه سینمایی باشد.

وی تاکید کرد: از آنجائیکه مخاطب اصلی پروژه تبریز ۲۰۱۸ جهان اسلام است باید برنامه هایی با نگاه بین المللی داشته باشیم.

صالح معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در برگزاری پروژه تبریز ۲۰۱۸ حتما از تجربه مشهد ۲۰۱۷ بهره خواهیم گرفت.

وی تاکید کرد: ۸ ماه برای عملیاتی کردن پایتخت گردشگری در تبریز زمان داریم و می توانیم برای تامین اعتبارات سازمان ها و نهادهای مختلف را فعال کنیم تا بودجه خود را در مسیر پروژه تبریز ۲۰۱۸ تعریف کند.

محمدحسین فرهنگی در نهایت عنوان کرد: به نظر می رسد که برای برنامه ریزی لازم است سازمان میراث فرهنگی برنامه های خود را با دولت هماهنگ کند و یک مهلت ۲ هفته ای به آن ها داده می شود تا پس از مطالعه روی برنامه ها مجددا در نشستی گزارشی به نمایندگان ارائه دهند./

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.