کد خبر : 6559
تاریخ انتشار : شنبه 6 آبان 1396 - 3:13

۸۰ درصد زباله های تولید شده کشور دفن می شود/ زباله دومین بحران زیست محیطی کشور بعد از آب

۸۰ درصد زباله های تولید شده کشور دفن می شود/ زباله دومین بحران زیست محیطی کشور بعد از آب

آی نیوز- سومین کارگاه تخصصی احداث نیروگاه زباله سوز و تولید انرژی از پسماند به میزبان سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز و با حضور دانشجوبان، کارشناسان و متخصصان حوزه محیط زیست برگزار شد.

در این کارگاه تخصصی که تعدادی از رئیس و عضو کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز نیز حضور داشتند،  بر ضرورت ورود شیوه های نو به مدیریت زباله ها در کشور تاکید شد.

سجاد رحیمی کارشناس محیط زیست و پسماند در این کارگاه با اشاره به اینکه ۵.۲ درصد زباله های کشور در تبریز تولید می شود گفت: بار مالی جمع آوری و دفن پسماند در کل کشور بالاست و جمع آوری و دفن این زباله ها در کشور جز هزینه چیزی دیگری نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر بااشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته اولویت اصلی در مدیریت زباله تبدیل آن به انرژی است گفت: دفن زباله علاوه بر اینکه دفن میلیاردها تومان هزینه و پول به حساب می آید در آینده به یک معضل زیست محیطی همانند کمبود آب تبدیل خواهد شد.

این کارشناس محیط زیست همچنین با اشاره به اینکه در کشور ژاپن زباله ها با ۱۳ آیتم تفکیک می شوند از عدم موفقیت کشور در اجرایی نمودن تفکیک زباله تر از خشک اظهار تاسف کرد.

وی یکی از اهداف احداث کارخانه زباله سوز را توجه به محیط زیست و کاهش فشار به زمین دانست و گفت: کاهش نسبت پسماند تر در تبریز در مقایسه با سایر شهرها از این شهر الگویی موفق در زمینه مدیریت پسماندهای شهری به دست داده است و قطعا حرکت به سمت اجرای طرح جامع مدیریت پسماند می تواند گام بلند تر زیست محیطی به حساب آید.
مشاور سابق شهردار تهران  اظهار کرد: تبریز با دارا بودن نزدیک به ۲ میلیون نفر جمعیت، ۵/۲ درصد زباله کشور را تولید می کند و با وجود تولید ۵۰ هزار تن زباله در کشور، روزانه حدود ۶ میلیارد تومان را در داخل زمین دفن می کنیم.

وی افزود: یکی از دغدغه های سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز، حرکت به سمت الگوهای جهانی است و جای تبریک دارد که تبریز، همیشه به دنبال فناوری های نوین بوده است و با روش های مختلفی، زباله های تر خود را کاهش داده و به عنوان الگویی در کشور، حتی از تهران هم وضعیت بهتری دارد.

وی با اشاره به این که ۸۵ درصد زباله های ژاپن، زباله های خشک است، اظهار کرد: ۴۶ درصد زباله های جهان، زباله های تر است و این میزان در تهران به ۶۷ درصد می رسد که آمار نگران کننده ای به حساب می آید.

رحیمی خاطرنشان کرد: در تمام دنیا برای مدیریت زباله، پول پرداخت می شود و ما نیز در زمینه تفکیک زباله های تر و خشک که یکی از شاخصه های توسعه به حساب می آید، نیاز به فرهنگ سازی داریم.

در ادامه این کارگاه تخصصی جلسه پرسش و پاسخ در خصوص کارخانه زباله سوز مطرح شد و از سوی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز و کارشناسان حاضر در جلسه به این سوالات پاسخ داده شد.

همچنین عبداله تقی پور رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص میزان مصرف آب این کارخانه برای خنک کردن سیستم زباله سوز، زمان مورد نیاز برای اورهال دستگاهها، میزان هوای مورد مصرف در دستگاه زباله سوز و همجنین عدم احداث کارخانه های زباله سوز در کشورهای اروپایی در سالهای اخیر سوالاتی مطرح کرد که از سوی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند به این سوالات پاسخ داده شد.

سومین کارگاه تخصصی کارخانه زباله سوز و تولید انرژی از پسماند در راستای استفاده از نظرات و دیدگاههای کارشناسان  و متخصصان و همچنین تببین و آشنایی با کارخانه زباله سوز صبح امروز در سالن اجتماعات شماره ۲ شهرداری تبریز برگزار شد.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.