کد خبر : 626
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 آذر 1392 - 17:05

موفقیت اثر هنری در گرو ارتباط هنرمند با اجتماع پیرامون خود است

موفقیت اثر هنری در گرو ارتباط هنرمند با اجتماع پیرامون خود است

  آی نیوز – یک نویسنده و پژوهشگر اجتماعی، موفقیت آثار هنری را در گرو ارتباط هنرمند و خالق اثر با اجتماع خود توصیف کرد.

به گزارش آی نیوز به نقل از سازمان فرهنگی هنری ، دکتر مینو امیرقاسمی در گارگاه تخصصی جشنواره عکس فیروزه به تشریح روابط موجود در «عکاسی، نماد و انسان شناسی» پرداخت.
وی در این کارگاه با اشاره به ویژگی های یک اثر خوب به لحاظ مردم شناسی و اجتماعی گفت: یک عکاس باید کلیاتی از مردم شناسی، جامعه شناسی و تاریخ اجتماع خود را بداند و رابطه آنها با کار خود را بسنجد.
دکتر امیرقاسمی، همچنین حضور هنرمند در برهه های تاریخی یک جامعه در دوره های گذار را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: تصویر کردن وضعیت گذار و آشفتگی هایی که در این ورطه تاریخی به وقوع می پیوندند از لحاظ تاریخی ارزشمند و مهم است و می تواند برای قضاوت در نسل های آتی مورد توجه قرار گیرد.
بر این اساس است که عکاسی مستند در این وضعیت از اهمیت ویژه ای برخورددار می شود و توجه به برهه های تاریخی جامعه به عنوان یکی از اصول عکاسی مستند مورد توجه قرار می گیرد.
این نویسنده و پژوهشگر اجتماعی یکی از راه های ورود به این بخش را توجه به معانی خفته در پس سطوح زندگی اجتماعی و فرهنگ عامه عنوان کرد و افزود: بسیاری از رفتارهایها، نمادها و برخوردها در اجتماع گویای ریشه تاریخی این رویدادهاست که ریشه در باورهای سنتی و قدیمی ما دارد و هویت ما را شکل داده است.
وی با اشاره به یکی از ویژگی های فرهنگی و اجتماعی در تبریز یادآور شد: به عنوان مثال در تبریز دیوارها را بلند می ساختند که می تواند در نوع خود مورد توجه عکاس قرار گیرد.
وی با اشاره دلایل احتمالی این اتفاق گفت: محافظت از سرما به دلایل اقلیمی می تواند یکی از دلایل عمده در این مساله مورد توجه قرار گیرد.
دکتر امیرقاسمی یکی دیگر از دلایل را تعقات مذهبی با رویکردی متعصبانه عنوان کرد و گفت: جامعه آذربایجان به دلایل فرهنگی ویژگی های یک جامعه متعصب را دارد که شاید دلایل اصلی آن در وضعیت معیشتی و اقتصادی نهفته باشد و نگرش های مذهبی شاید چندان دخیل نباشد.
وی یاد آور شد تبریز هموراه از یک وضعیت اقتصادی منحصر به خود بهره مند بوده است که آن به دلیل اثر گذاری بی بدیل بازار، به عنوان یک نهاد اثر گذار در همه شئون زندگی بوده است.
وی اثر گذاری بازار بر مجراهای زندگی اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و دینی را بسیار مهم یاد کرد و افزود: بازار به دلیل اینکه از واسطه ای به نام پول که زبان خشکی نیز دارد بهره مند است اثر گرفته و بر ابعاد زندگی مردم تبریز تاثیر گذاشته است.
این نویسنده ادامه داد: این اثر گذاری آن اندازه عمیق است که به دلیل پیوند چند صد ساله این نهاد معظم با زندگی بخش پرشماری از شهروندان تبریزی از سده های دور تا کنون اثار متعدد خود را نهاده است و این اثرگذاری تاکنون ادامه دارد و بی شک تا سده های دور نیز دنبال خواهد شد.
وی در ادامه بحث پیشین خود اضافه کرد: گفتیم که پول در بازار و به ویژه در بازار تبریز حرف اول را می زند و به دلیل پیوند این واسطه اقتصادی با رخدادهای تاریخی که با بی ثباتی وضعیت اجتماعی و رفاهی مردم نیز همراه بوده است امنست اقتصادی را به مخاطره افکنده است.
دکتر امیرقاسمی گفت: امنیت اقتصادی به عنوتن یکی از سرفصل های مهم مردم شناسی در تبریز مطرح است و از این روست که بازاریان تبریز عموما از بروز اطلاعاتی در خصوص وضعیت خود به صورت کاملا شفاف پرهیز نموده اند.
وی ادبیات اعلام این شرح حال را هم به عنوان الگویی قابل مطالعه در گفتار مردم و شهروندان تبریزی عنوان کرد که به دلایل اشاره شده، در بین سایر شهر وندئن تبریز و غیر بازاری ها نیز تعمیم یافته است.
دکتر امیرقاسمی اضافه کرد: این بیان شرح حال به سیمایی دیگر در وضعیت پوشش زنان تبریز نیز اثر نهاده است و عموما همسران و بانوان متعلق به طبقه بازار در تبریز به صورتی کاملا پوشیده در معابر ظاهر می شوند.
وی ادمه داد: این علاوه بر دلایل مذهبی و دینی دلایل فرهنگی و پوشانندگی نیز دارد که می تواندر شناخت فرهنگی این شهر مورد توجه قرار گیرد.
این نویسنده گفت: این مورد در خصوص نحوه پوشش بانوانی که به صورت امروزی پوشش می کنند نیز مورد توجه است و جامعه را دچار نوعی از تلقی معکوس نسبت به وضعیت اقتصادی آنان می کند.
وی در ادامه تشریح دلایل بلند بودن دیوار خانه های قدیمی در تبریز را گستردگی خانواد در زمان های گذشته خواند و یاد آور شد: این بیانگر آن بود که خانواده ایی بزرگ با اولاد متعدد و خانوادهایشان در خانه هایی بزرگ شکل می گرفت و وضعیت پدرسالارانه ای حاکم بود.
دکتر امیرقاسمی گفت: این روند به تدریج در سالهایی که رو به امروز داشت اصلاح شد و خانواده ها هسته ای شدند و در خانه هایی که متشکل از یک مادر، پدر و فرزند و فرزندان بود صورت گرفت.

 

 

 


ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.